Neurosearch forsøger at afsætte børsskal

Der er meget få aktiver tilbage i Neurosearch - en af de sidste er selve børsnoteringen, som ledelsen nu forsøger at lade indgå i en handel.

Der er i dag tomt på gangene i Neurosearchs domicil i Ballerup. Med PKA-købet ændrer det sig dog snart. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med mandagens salg af bygning og grund er der forsvindende lidt tilbage af den tidligere biotek-komet Neurosearch. Nu forsøger ledelsen at malke de sidste værdier ud i den planlagte afvikling, og fokus er på selve selskabet og dens børsnotering.

En børsnotering kan være penge værd i sig selv. Det kan nemlig være både en genvej til børsen og potentielt en skattemæssig fordel, hvis et andet selskab fusionerer med børsskallen. I den forbindelse ville det interesserede selskab nemlig kunne gå uden om de sædvanlige procedurer, der både vil koste tid og penge, mens ejerne af børsskallen vil få dækning for både virksomhedens indre værdier og salgspris.

I Neurosearch fortæller administrerende direktør René Schneider, at det tilbageværende team i Neurosearch nu arbejder på at se, om en fusion er en mulighed.

»Der er flere muligheder. Vi er et likvidt selskab med en del penge i kassen, nu da vi har solgt bygningen og afviklet gælden, og en mulighed er at udbetale pengene til aktionærerne og likvidere selskab,« siger René Schneider og tilføjer:

»Alternativt ser vi på, om der er nogle transaktioner, der kan skabe større værdi for aktionærerne - for eksempel i en fusionslignende transaktion, hvor nogle ville være villige til ikke bare at betale for kassebeholdningen, men også for børsnoteringen, skatteaktiverne og de tilbageværende rettigheder, vi har.«

René Schneider vil dog endnu ikke lægge sig fast på, hvilken slutning det ender med for Neurosearch, og om det lykkes at finde en køber.

»Vi har flere konkrete muligheder, som vi arbejder på. Om det materialiserer sig eller ej, er svært at sige på nuværende tidspunkt. Det skal jo give mening for aktionærerne,« siger han.

Den gode nyhed er, at det efter salget ligger fast, at Neurosearch lukker i plus, så der bliver et lille og allersidste afkast til selskabets hårdt prøvede aktionærer.

»Andet kan stort set ikke lade sig gøre. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig andet,« siger René Schneider, der meget vel kan ende med at kunne skrive »Neurosearchs sidste topchef« på sit CV.

Nu er bygningen i Ballerup afsat. PKA overtager det til sommer, og pensionsselskabet er gået med til at betale 112,5 millioner kroner for det. René Schneider og de tilbageværende Neurosearch-ansatte har dog fået lovning på, at de kan blive boende et stykke tid, selv om pensionsselskabets folk rykker ind. Det bekymrer nok ikke PFA. Der er kun fire ansatte tilbage i Neurosearch. For bare fem år siden var der over 200.