Nets kan blive næststørste danske børsdebut i mange år

Nets kan med sin kommende notering blive den næststørste debutant på fondsbørsen i mange år.

Nets, der er på vej på børsen denne måned, venter at sælge aktier til mellem 130 og 160 kr. stykket, hvilket vil give en markedsværdi på mellem 26 og 32 mia. kr. for selskabet, der blev købt af de nuværende ejere i 2014 for 17 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Selskabet, der er på vej på børsen denne måned, venter at sælge aktier til mellem 130 og 160 kr. stykket, hvilket vil give en markedsværdi på mellem 26 og 32 mia. kr. for selskabet, der blev købt af de nuværende ejere i 2014 for 17 mia. kr.

Hvis aktierne bliver solgt i toppen af intervallet, bliver Nets nemlig mere værd end både ISS og Pandora var, da de to selskaber ramte Nasdaq-børsen i henholdsvis 2014 og 2010. Kun Dongs børsentré for tre måneder siden er højere end toppen af kursintervallet.

Går det til gengæld ikke så godt med aktiesalget i Nets, så den rammer bunden af udbudsintervallet, vil det kun række til en fjerdeplads for de seneste års noteringer.

Set i forhold til C20-indekset, vil Nets dog ikke målt på børsværdi være sikker på et kandidatur. Kun GN Store Nord og FLSmidth er mindre værd, mens TDC og Jyske Bank er værdisat på omkring samme niveau. Og uden for indekset står Dong og Tryg også med noget højere markedsværdier - men mindre aktieomsætning, som også er en faktor i indeksudvælgelsen.