Nets i bund på grøn dag med stigende renter

Investorerne var risikovillige torsdag, og det gav sig udslag i positive takter på aktiemarkedet og stigende renter.

. Investorerne var risikovillige torsdag, og det gav sig udslag i positive takter på aktiemarkedet og stigende renter.

For betalingsservicekoncernen Nets blev det dog en mindre god dag, da aktien endte med at falde med 3,6 pct. til 114,00 kr. i et C20 Cap-indeks, der endte med et marginalt plus på 0,1 pct. til indeks 1077,75 efter at have ligget til en større stigning det meste af dagen.

Nets-aktien fik torsdag skurkerollen i det svagt stigende C20-indeks, og det var givetvis Danske Banks betalingsapp, Mobilepay, der har sat betalingskoncernen under pres. Danske Bank har meldt ud, at en ny løsning er klar til abonnementsbetalinger. De første kunder er i hus, skrev Finans.

Nets-aktien faldt med 3,6 pct. til 114,00 kr. og fjernede sig atter endnu længere fra emissionskursen tilbage i september på 150 kr. Nets var i midten af december sidste år helt nede i 111,60 kr.

- Nets er blevet ramt i dag af meldingen fra Mobilepay, forklarer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Høreapparatselskaberne endte i toppen med GN Store Nord øverst og William Demant Holding tæt på. Der var ikke noget decideret selskabsspecifikt fra de to selskaber, men positivt analytikernyt var forklaringen ifølge Ole Kjær Jensen. Analytikerne hos Berenberg hævede kursmålet for WDH til 165 kr. fra tidligere 150 kr. Mens analytikernes hos Bernstein genoptog dækning af GN med anbefalingen "outperform" og kursmålet 184 kr.

WDH lukkede 0,9 pct. højere i 144 kr., og GN steg 1,7 pct. til 164,50 kr.

Renten på det danske obligationsmarked simrede let det meste af torsdagen omkring uændret, men endte en spids højere og fortsatte dermed retningen fra de foregående dage - op.

Renten på den danske statsobligation med udløb i 2027 steg torsdag med 2 basispoint til 0,57 pct.

Stigende forventninger til en renteforhøjelse på den amerikanske centralbanks næste rentemøde 14.-15. marts, har de seneste dage været med til at løfte obligationsrenten fra under 0,50 pct.

Flere ledende medlemmer af Federal Reserve har udtalt, at renten er klar til at stige. Dette gælder også, selv om den amerikanske regering endnu ikke har fremlagt sin skattereform.

Sidst på eftermiddagen landede der tal for den danske valutareserve i februar. Den steg i februar med 8,8 mia. kr. til 466,6 mia. kr., meddeler Nationalbanken mod estimater fra Bloomberg News om en stigning til 459,0 mia. kr.

Fra USA overraskede det, at kun 223.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var dermed færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne i snit ventet 245.000 nye ledige. Det er det laveste tal siden 1973, da præsidenten i USA hed Nixon.