Nets i bemærkelsesværdigt kursdyk: Alle undrer sig

Et markant fald, som ramte aktien i Nets fra åbningen tirsdag, vækker undren blandt de handlere og analytikere, som Ritzau Finans tirsdag morgen har forsøgt at finde en forklaring hos.

Arkivfoto. Heller ikke Nets' presseafdeling kunne tirsdag morgen pege på mulige forklaringer på, at aktien i den indledende handel faldt op til 15 pct. til 134,80 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Heller ikke Nets' presseafdeling kunne tirsdag morgen pege på mulige forklaringer på, at aktien i den indledende handel faldt op til 15 pct. til 134,80 kr. Efter tre kvarters handel er kursfaldet dog blevet reduceret til 3,1 pct., idet aktien ved 9.50-tiden handles til 153,60 kr.

Kursfaldet udløste en kraftig handelsstorm i aktien, som efter 50 minutter er handlet for 250 mio. kr. Til sammenligning blev betalingsaktien i snit handlet for 97 mio. kr. hver af de seneste 15 handelsdage.

Nets' aktien satte mandag kursrekord i 158,50 kr., og den er den senere tid drevet op af opkøbsspekulationer, efter at selskabet i juli bekræftede, at det havde modtaget købshenvendelser.

Seneste selskabsmeddelelse fra selskabet var fra i fredags, da Nets bekræftede, at der stadig pågår drøftelser om et muligt købstilbud på selskabet.

Meldingen kom, efter Financial Times ligeledes fredag kunne fortælle, at Nets bestyrelse snart træffer afgørelse om, hvorvidt der skal indgås eksklusive forhandlinger med henblik på et muligt salg af virksomheden.

- Der er på det nuværende stadie ingen sikkerhed for, at der vil blive indgået en aftale. Nets vil vende tilbage, når det er relevant, skrev selskabet fredag i en kortfattet meddelelse.

Ifølge Financial Times er den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman stadig favorit til at løbe med Nets til en pris på mere end 31,3 mia. kr.

Nets' nuværende kursværdi på 153,60 kr. værdisætter selskabet til 30,7 mia. kr.