Nets: Guldregn over chefer bekymrer investorerne

Ledelsen i Nets kan blive forgyldt i en sådan grad i forbindelse med den kommende børsnotering, at det risikerer at skade selskabets fremtid, skriver Finans.

Ledelsen i Nets kan blive forgyldt i en sådan grad i forbindelse med den kommende børsnotering, at det risikerer at skade selskabets fremtid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det frygter en række toneangivende investorer, der påpeger, at den økonomiske uafhængighed, som mange af de ledende medarbejdere opnår, kan svække deres lyst til at give arbejdet en ekstra skalle eller få dem til at søge nye græsgange.

Kapitalfondsejede Nets, der står bag blandt andet Dankortet og Betalingsservice, stormer mod en børsentré og ventes at lande i kurslisterne senest den 27. september. Det vil forgylde 70 ledende medarbejdere med 1,6-2,4 mia. kr., hvoraf de, der får mindst, alligevel kan forvente at tjene mindst 8 mio. kr. Det fremkalder panderynker hos en række investorer.

- For os som potentielle aktionærer og alle andre, der måtte kigge på det, er det noget, vi selvfølgelig skal forholde os til, siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje.

Finans har været i kontakt med fem af landets største investorer. De ønsker ikke at udtale sig til citat, mens børsnoteringen står på, men gentager bekymringen.

Ken Bechmann, professor ved CBS, siger:

- Det er fint, at man kan motivere økonomisk, men det kan blive et problem, hvis det boner for kraftigt ud. Er det golfbanen, der trækker, eller risikovilligheden og den måde, som man tager beslutninger på, siger han.

Ligesom det typisk er tilfældet, når et selskab børsnoteres, går der et år, før Nets' ledende medarbejdere kan indkassere gevinsten.