Nets blev rådet til billigere børsnotering af Danske Bank

Nets blev rådet til at gå på børsen med en lavere pris, viser nye dokumenter.

Inden Nets gik på Børsen i september, rådede Danske Bank at vælge en lavere pris.  (Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016: Nets skal på Børsen. Pressemøde med Bo Nilsson)     Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Børsnoteringen af Nets har indtil videre været skidt, hvis man ser på aktiekursen, som primært er faldet siden debuten i slutningen af september.

Fra flere sider har der været kritik af, at ejerne - kapitalfondene Bain og Advent samt pensionskassen ATP - var for grådige i forhold til prissætningen.

Og nu viser det sig, at Nets, inden det gik på børsen i september, blev rådet til at vælge en lavere pris af Danske Bank. Det viser dokumenter, som Bloomberg News har set.

Nets blev børsnoteret til kurs 150 - svarende til en pris på 30 mia. kr. - mens Danske Bank anbefalede en pris på 22-28 mia. kr., hvilket svarer til 110-140 kr. per aktie.

Nets' chef for investor relations, Lars Ostmoe, skriver til Bloomberg News, at prisen på aktien blev sat ud fra den bookbuilding-proces, som var op til børsnoteringen.

Nets-aktien lukkede torsdag i 130,60 kr., men har tidligere været nede i 125,20 kr. tidligere i denne uge, hvilket har været laveste kurs indtil videre.