Nets-bestyrelsen anbefaler at tage imod købstilbud fra kapitalfond

Stefan Götz, direktør i Hellman & Friedman, som netop har afgivet et bud på NETS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Bestyrelsen anbefaler enstemmigt, at aktionærerne i Nets skal tage imod tilbuddet om at sælge akter til den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman, der 25. september meddelte, at man var klar til at købe det danske betalingsserviceselskab.

Det oplyser Nets-bestyrelsen mandag morgen.

Bestyrelsen har listet en række fordele og ulemper i forbindelse med et salg til kapitalfonden - men fordelene overtrumfer altså de ulemper, der også ses.

Blandt fordelene nævnes en attraktiv tilbudskurs, at tilbudskursen er "attraktiv i forhold til Nets' aktuelle finansielle resultater", og at der afregnes kontant med aktionærerne.

Listen med ulemper er lidt kortere end fordelene, som bestyrelsen ser det. Her nævnes blandt andet, at en mulig afnotering og tvangsindløsning af de tilbageværende aktionærer betyder, at man ikke kan få fordel af en eventuel fremtidig værdiforøgelse af Nets. Samt at aktionærerne generelt vil blive beskattet af den gevinst, de realiserer, hvis de vælger at sælge deres Nets-aktier.

Amerikanernes bud er på 165 kr. per aktie i Nets. Og det betyder, at betalingsserviceselskabet samlet værdisættes til 33,1 mia. kr. for alle aktierne.

Tilbudsperioden løber fra og med 23. oktober frem til og med 18. december klokken 16 dansk tid.

Der er knyttet en række vilkår og betingelser til købstilbuddet - og gennemførelsen er betinget af, at mere end 90 pct. af aktiekapitalen accepterer det.

Det er Evergood 5, der kommer til at overtage Nets, hvis nok aktionærer vælger at sige ja tak. Evergood 5 kontrolleres indirekte af en række Hellman & Friedman fonde.

Der er allerede givet tilsagn fra nogle aktionærer om salg af aktier repræsenterede 46 pct. af aktiekapitalen. Derudover har en aktionær, som har cirka 3,3 pct. af aktiekapitalen og stemmerettighederne, ligeledes underskrevet en støtteerklæring om at ville sælge aktier.

En aktie i Nets koster mandag morgen 162,80 kr., hvilket er et lille plus fra handelsstart på 0,1 pct.

/ritzau/FINANS