Netflix-aktien stiger voldsomt efter uventet overskud

Streamingtjenesten Netflix, der blev introduceret på det danske marked sidste år, leverede flot i fjerde kvartal, hvor den finansielle præstation klart oversteg analytikernes forventninger, og det sendte aktien til vejrs i onsdagens amerikanske eftermarked.

Foto: ROBERT GALBRAITH

Netflix leverede et overskud per aktie på 13 cent i fjerde kvartal mod et underskud på op til 23 cent indregnet i egne forventninger og analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg News lød på minus 13 cent.

Omsætningen blev 945 mio. dollar mod 876 mio. dollar i samme periode et år tidligere og analytikernes forventninger på 934,5 mio. dollar. Selv forventede Netflix et salg på 919-943 mio. dollar.

Selskabet har hentet "næsten" 10 mio. nye kunder i løbet af 2012, fremgår det af regnskabet. Dermed er den samlede kundegruppe på over 33 mio. Et af de steder, hvor Netflix har udvidet, er på det nordiske marked, herunder Danmark. Og det har været en succes, understreger Netflix.

- Vores lancering i de nordiske lande har været meget succesfuld, og det bekræfter vores tro på de store internationale muligheder, vores service rummer, skriver Netflix i regnskabet.

I første halvdel af 2013 planlægges der ingen nye, internationale lanceringer, fremgår det videre.

Netflix-aktien steg med 35,3 pct. til 139,70 dollar i det amerikanske eftermarked.