Nervøsitet trækker renterne ned

Uro på de finansielle markeder har torsdag skabt øget søgning mod sikkerhed, hvilket blandt andet kommer danske statsobligationer til gode.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligation ligger ved 8.55-tiden i 1,65 pct., hvilket er 4 basispoint lavere end niveauet ved dansk børslukketid onsdag kl. 17.

De asiatiske aktiebørser har torsdag været præget af store kursfald, herunder ikke mindst i Japan, hvor det toneangivende Nikkei 225-indeks lukkede hele 6,4 pct. lavere.

Faldene på de asiatiske børser følger en nedjustering af Verdensbankens vækstprognose for den globale økonomi, og i Japan led aktierne desuden under en kraftig styrkelse af yen.

Aktienedturen i Asien kommer ikke til at gå ubemærket hen på aktiebørserne i Europa, hvor futures indikerer fald i omegnen af 1,7 pct. fra åbningen, hvilket ansporer et flow af midler til de "sikre" obligationsmarkeder, som det danske og det tyske.

Der er fra morgenstunden derimod rentestigninger i de gældsplagede lande, herunder i Italien og Spanien, hvor de 10-årige renter stiger cirka 4 basispoint til henholdsvis 4,4 og 4,64 pct.

Udover den generelle sindstilstand på de finansielle markeder vil der torsdag være fokus på nøgletal fra USA i form af de ugentlige tal for nytilmeldte ledige. Desuden kommer tal for det amerikanske detailsalg i maj. Torsdag formiddag sælger Italien obligationer med varierende løbetider.