Negative markeder afventer væksttal fra USA

De asiatiske aktiemarkeder ligger så godt som alle med kursfald torsdag morgen.

Stærke jobdata ifølge den private amerikanske ADP-rapport giver investorerne anledning til at frygte for, at Federal Reserve vil starte nedtrapningen af de kvantitative lempelser på det kommende møde i centralbankens pengepolitiske komite den 17. og 18. december.

Samtidig giver et vigende amerikansk aktiemarked onsdag baggrund til en underliggende negativ tone i Asien, hvor investorerne i lighed med kollegerne i USA og Europa afventer dagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank samt de amerikanske BNP-data.- Imens lurer den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, som offentliggøres fredag, i baggrunden.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger med et fald på 0,2 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

- I takt med at investorerne fordøjer de potentielle konsekvenser af en nedtrapning (af Federal Reserves lempelser, red.), kommer vi nok til at se blødere aktiemarkeder i de kommende uger. Hvis man stadig er positiv på de langsigtede økonomiske udsigter, er der gode købsmuligheder. Vi befinder os stadig i et fornuftigt miljø for så vidt angår aktier, siger porteføljeforvalter Angus Gluskie fra White Funds Management i Sydney til Bloomberg News.

Børsen i Tokyo startede dagen med kursfald, som senere blev efterfulgt af stigninger. Men efter frokostpausen er den negative tone dominerende, og det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 0,8 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger til et minus på 0,5 pct.

I Kina er investorerne knap så negative. En øget vækst i USA betyder større efterspørgsel efter kinesiske varer, og Shanghai Composite begrænser faldet til 0,1 pct., hvilket også er tilfældet for CSI 300-indekset. Hang Seng-indekset i Hongkong ligger samtidig med et kursfald på 0,3 pct.

Blandt de øvrige asiatiske børser ligger Taiwans Taiex-indeks med et minus på 0,5 pct., og Sydneys ASX 200-indeks dropper 1,4 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks ligger med et marginalt plus.

Futures på de amerikanske aktieindeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - handles med meget små fald nær nulpunktet i Asien.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,8

Topix -0,5

Hongkongs Hang Seng -0,3

China Shanghai Composite -0,1

China CSI 300 -0,1

Taiwan Taiex -0,5

Sydkoreas Kospi 0,0

Indiens BSE Sensex 1,8

Singapores STI -1,0

Sydney ASX 200 -1,4

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.15