Negativ stemning på børsen

Den negative stemning havde overtaget på den københavnske fondsbørs fredag over middag. C20-indekset lå 0,2 pct. lavere i 454,27.

Det var således småt med positive overraskelser, da størstedelen af C20-medlemmerne blinkede rødt. Bankaktierne var formiddagens vindere i C20.

Der herskede en udpræget positivt stemning blandt de danske bankgiganter på C20-indekset. Sydbank tegnede sig for en af de største stigninger med 1,1 pct. til kurs 282,5, mens også Nordea hjalp til, efter et justeret kursmål hos Goldman Sachs til 101 skr.

fra 97 skr., og steg 1,1 pct. til kurs 90,3. Nordea fik samtidig gentaget sin "neutral" anbefaling af Goldman Sachs.

Danske Bank lå 0,2 pct. lavere i kurs 255. Goldman Sachs justerede ligeledes kursmålet på Danske Bank til 267 fra 255 kr.

Danske Bank fik også gentaget sin "neutral"-anbefaling.

Carlsberg B lå 0,4 pct. højere i kurs 562. Carlsberg og Danmarks førende fodboldklub, F.C. København, har indgået en ny femårig sponsoraftale. Det betyder, at FCK's spillere fortsætter med Carlsberg på trøjerne frem til sommeren 2012. Parterne har aftalt ikke at offentliggøre nogen økonomiske detaljer. Parken Sport & Entertainments bestyrelsesformand Flemming Østergaard betegnede aftalen som "kanon" og refererede endvidere til Carlsberg og FCKs specielle forhold.

- Vi har efterhånden udviklet et specielt forhold til Carlsberg gennem de sidste syv år, og vi er derfor meget tilfredse med, at vi i dag kan præsentere en ny femårig aftale, der vil sikre, at Carlsberg og F.C. København er knyttet sammen frem til 2012, sagde bestyrelsesformand Flemming Østergaard i Parken Sport & Entertainment. Parken SE lå 0,7 pct. højere i kurs 1369.

Vestas-investorerne skelede fredag morgen mod meldingerne fra energiforsyningsselskaberne Dong Energy og svenske Vattenfall.

Begge er enige om, at vindenergien ikke er stabil nok til at stå for størstedelen af energiforsyningen til kunderne. Det skrev Jyllands-Posten fredag morgen. Vestas lå 1,2 pct. lavere i kurs 234,3.

Uden for C20 indekset fik DFDS lidt opmærksomhed og lå 2,6 pct. lavere i kurs 827. DFDS har haft stor succes med den seneste satsning, hvor selskabet har engageret kendte danske musikkunstnere til at underholde på selskabets passagerfærger.

- Det er helt nyt og meget anderledes. Vi har øget belægningen i 2006 med 5 pct., og samtidig forbruger hver enkelt passager 5 pct. mere ombord, sagde koncerndirektør Søren Jespersen fra DFDS Seaways.

Transportselskabet Lastas lyste op i en ellers mat stemning.

Den lille lastvognsudlejningsvirksomhed steg massive 7,5 pct.

til kurs 172.

RB-Børsen