Negativ afslutning på november måned i Asien

Der er rødt næsten overalt på de fjernøstlige aktiemarkeder mandag morgen.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: ISSEI KATO

Nervøsiteten lurer under overfladen efter fredagens storudsalg på de kinesiske aktiebørser, og effekten af kinesiske humørsving, som det blev set i sommer, er ikke glemt.

- Bekymringer over aftagende vækst i Kina og i andre dele af den globale økonomi fortsætter stadig, og det kan vare i hele første halvdel af 2016. Investorerne bør fastholde defensive positioner, indtil vi kan se noget forbedring i de førende økonomiske indikatorer, vurderer chefstrateg Agus Yanuar fra PT Samual Aindstil Manajemen i Jakarta over for Bloomberg News.

I Tokyo holder en udpræget forsigtighed investorerne tilbage.

- Det er ikke fordi, at der er nogen særlig dårlig grund til at sælge ud af aktierne, men de amerikanske aktier faldt fredag og de japanske industriproduktionsdata levede ikke op til forventningerne, så investorerne tager noget gevinst hjem, vurderer chefstrateg Soichiro Monji fra Daiwa SB Investments i Tokyo.

Det toneangivende aktieindeks, Nikkei 225, falder 0,7 pct., mens det bredere Topix-indeks dropper 0,9 pct.

I Kina foretrækker investorerne også at trække følehornene til sig på månedens sidste handelsdag. Shanghai Composite falder 1,9 pct., mens CSI 300 ligger med et minus på 1,6 pct.

Blandt de øvrige markeder er der et marginalt plus i Hongkongs Hang Seng, mens Taiwans Taiex-indeks falder 0,9 pct., og Kospi-indekset i Seoul dropper 1,5 pct.

Samtidig står Sydneys ASX-indeks til at lukke med et minus på 0,7 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på knap 0,2 pct.