Nationalbanken sænker nok først rente på torsdag - Danske Bank

Der har været snak om, at Nationalbanken ville sænke renten fredag kl. 10. Det skete ikke. Det er stadig muligt, at Nationalbanken kommer med en selvstændig rentesænkning fredag, men det tror Danske Bank dog ikke.

Der var ved udgangen af 2008 over 200 mia.kr. i valutareserven, og det ser ud til, at der i starten af januar er kommet endnu mere valuta i kassen.

- Det er derfor alene et spørgsmål om tid, inden Nationalbanken indsnævrer rentespændet, medmindre der opstår fornyet pres på kronen.

Danske Bank er ret sikre på, at Nationalbanken kommer med en indsnævring af rentespændet i forbindelse med ECBs rentemøde næste torsdag.

- Det er vores forventning, at Nationalbanken følger ECBs rentesænkning, som sandsynligvis bliver på 0,5 pct.point og derudover indsnævrer rentespændet med 0,25 pct.point. Der er altså udsigt til, at Nationalbanken sænker renten med 0,75 pct.point. Det kan ikke udelukkes, at spændet indsnævres med 0,5 pct. - hvilket så vil betyde, at renten herhjemme kan falde med en hel procent. Det er god medicin til den skrantende danske økonomi, skriver banken.

Rentespændet er i øjeblikket er på 1,25 pct.point, og Danske Bank venter det indsnævret til 0,5 pct. i løbet af 2009.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )