Nationalbanken har støttekøbt lidt - økonomer

 

Nationalbanken har interveneret i valutamarkedet i juni, men der er ingen grund til panik, og det handler sandsynligvis blot om lidt støtteopkøb til kronen. Det vurderer to økonomer, som RB-Børsen har talt med.

 

- Det ser ud til kurs 7,44 har været smertetærsklen, og at Nationalbanken har opkøbt lidt valuta for at støtte kronen. Det er interessant, da vi har haft en historisk lang periode med meget ro på området, og 5,9 mia. kr. er den største intervention siden februar, siger cheføkonom hos Handelsbanken, Jes Asmussen, til RB-Børsen.

 

- Det er ikke noget, som får Nationalbanken til at indsnævre rentespændet. Man skal huske på, at interventionen var helt oppe på 34 mia. kr. på en uge, da de ændrede renten i februar, fortsætter han.

 

Heller ikke senioranalytiker hos Nordea, Anders Svendsen, ser det store drama i Nationalbankens forholdsvis store intervention i markedet.

 

- Det er blot tal for en enkelt måned, men det er klart, at hvis det fortsætter i en længere periode, så vil det få betydning, siger Anders Svendsen til RB-Børsen.

 

Tirsdag oplyste Nationalbanken, at valutareserven er øget med 6,4 mia. kr. til 178,2 mia. kr. i april. Bag tallet lå blandt andet, at Nationalbanken havde købt valuta for 5,9 mia. kr. i forbindelse med intervention i markedet.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )