Nasdaq erklærer krig i børsdyst

Bestyrelsen i New York Stock Exchange afviser et rundhåndet købstilbud fra konkurrenten Nasdaq, men det betyder ikke, at sagen er lukket. Nu meddeler Nasdaq, at den går efter en fjendtlig overtagelse.

Kampen om, hvem der skal sætte sig på New York Stock Exchange, er lang fra slut. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Bekymringer over konkurrencemyndighedernes reaktion fik søndag New York Stock Exchange Euronext (NYSE) til at takke nej til et købstilbud på 11,3 milliarder dollar (58 mia. kr.) fra rivalen Nadsaq OMX Group. Men det får ikke Nasdaq til at give op, skriver Wall Street Journal.

Straks efter det blev klart, at NYSE-bestyrelsen ikke var interesseret, meddelte Nasdaq, at det nu vil vende opmærksomheden mod NYSE-aktionærerne og få dem til at nikke ja til tilbuddet. Dermed er der lagt op til en fjendtlig overtagelse – såfremt aktionærerne er interesseret.

Og det er der faktisk en mulighed for. For Nasdaqs bud er betydeligt større end det, som NYSE fik fra Deutsche Börse i februar, og som det valgte at sige ja til. Det tilbud lød på 9,7 milliarder dollar (50 mia. kroner).

Men bestyrelsen i NYSE fastholder alligevel, at buddet fra Deutsche Börse er det bedste set med de strategiske briller. Derfor arbejder den stadig videre med den plan. Det vil vise sig, om aktionærerne er enige.

Krigen om NYSE er i den grad giganternes kamp. De tre børser er samlet set en del af hver tredje aktiehandel, der finder sted globalt set.

Nadsaq OMX Groups bud sker i samarbejde med IntercontinentalExchange.