Nasdaq Copenhagen-chef: God pipeline af selskaber på vej på fondsbørsen

Der er en god pipeline af selskaber, der er på vej ind på fondsbørsen i København.

Foto: Anne Bæk. Nikolaj Kosakewitsch, direktør for Fondsbørsen i København.
Læs mere
Fold sammen

Det siger administrerende direktør for Nasdaq Copenhagen, Nikolaj Kosakewitsch, som venter, at flere selskaber kan nå at blive børsnoteret i år, ligesom der også gode udsigter for 2018.

»Jeg er positiv. Vores pipeline ser fornuftig ud, men mange ting kan ske, inden at et selskab vælger at blive børsnoteret. Der kan ske industrielle salg og alle mulig ting, som gør, at de her processer bliver forsinkede.«

»Men jeg kan sige, at pipelinen ser rigtig fin ud resten af året og specielt også for 2018,« siger Nikolaj Kosakewitsch.

Han kunne torsdag byde velkommen til Nilfisk som selvstændigt børsnoteret selskab, efter at det tidligere hørte under ligeledes børsnoterede NKT Holding.

Nilfisk er dermed den tredje børsnotering i år, efter at Greenmobility blev noteret i maj og Conferize kom til i juni.

Kosakewitsch afviser i første omgang at komme med et bud på, hvor mange børsnoteringer, der kommer i år, men kan alligevel ikke lade være:

»Jeg håber da, vi lander på fem i år sammenlagt. Så to mere. Tallet kan også godt blive højere - det kan også blive lavere, men hvis vi lander fem børsnoteringer i år, så vil jeg være en tilfreds fondsbørsdirektør,« siger han.

Der vil dog være tale om mindre børsnoteringer end sidste år, hvor Scandinavian Tobacco, Nets og Dong fyldte meget i billedet.

»I år er det de lidt mindre børsnoteringer. Det er noget af det, som vi har brug for i Danmark. Vi har brug for, at de selskaber, som har brug for vækstkapital, kan søge børsvejen for at skaffe den kapital,« siger Nikolaj Kosakewitsch.

Selskaber forlader dog også børsen, og her kan Nets vise sig at blive en kort fornøjelse for fondsbørsen, efter at selskabet har modtaget et opkøbstilbud fra en kapitalfond.

»Alle selskaber, som er børsnoteret, er til salg hver dag. Nogle gange er der selskaber, som er tilpas attraktive til, at der komme en køber, som gerne vil købe hele selskabet af børsen.«

»Det viser sådan set bare, at børsen er en fantastisk platform for investorer til at købe og sælge virksomheder, få en fornuftig prisfastsætning på børsen og et omsætteligt aktiv. At der så nogle gange kommer nogen og siger, at de kan tjene flere penge på at eje det privat - jamen sådan er det,« siger Nikolaj Kosakewitsch.

/ritzau/FINANS