Myndighederne sætter Bryde på plads

Erhvervs & Selskabsstyrelsen kommer nu på banen og sætter en stopper for den konkursramte finansmand Steen Brydes seneste træk i den årelange magtkamp i rederiet Nordic Tankers.

Erhvervs & Selskabsstyrelsen sætter nu den konkursramte finansmand Steen Bryde på plads. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Business.dk erfarer således, at styrelsen ikke vil acceptere, at Bryde først afholder den ekstraordinære generalforsamling d. 18. februar.

Det er nemlig alt for sent i forhold til, at den tidligere Capinordic-direktør allerede 16. december modtog anmodningen om en ny generalforsamling fra en række af selskabets storaktionærer med tidligere formand Mogens Buschard i spidsen.

Samtidig vil Erhvervs & Selskabsstyrelsen ikke acceptere, at Steen Bryde og forretningspartneren Brian Petersen, der begge er gået personlig konkurs, stiller op ved kampvalget side om side med den nye bestyrelse på seks mand med tidligere Torm-chef Klaus Kjærulff i spidsen, der netop skal forsøge at vælte Bryde ved generalforsamlingen.

Erhvervs & Selskabsstyrelsen ønsker indtil videre ikke at kommentere Business.dk’s oplysninger, men bekræfter at man er i kontakt med sagens involverede parter.

Omtumlet tilværelse
Kampen om magten i det børsnoterede rederi Nordic Tankers er efterhånden tæt på farcelignende tilstande, efter at den konkursramte ejendomsinvestor Steen Bryde forleden forsøgte at sikre sig selv og vennen Brian Petersen en milliongodtgørelse ved at lade sig ansætte som henholdsvis administrerende og økonomidirektør i Nordic Tankers.

Kort før jul fyrede Steen Bryde nemlig selskabets forhenværende direktør Geir Jansen, der fik to års løn, og forleden udnævnte Steen Bryde i egenskab af formand sig selv som ny direktør for det Holstebro-baserede tankrederi, der har haft en noget omtumlet tilværelse på Fondsbørsen siden introduktionen i sommeren 2007.

Ud over at udnævne sig selv og sin private ven Brian Petersen til topposterne i Nordic Tankers, kunne Steen Bryde samtidig løfte sløret for, at han og Brian Petersen nu stiller op ved det kommende kampvalg i selskabet.

Det er det faktum sammenholdt med de to herrers udsigter til en millionstor fratrædelsesordning, der nu får myndighderne til at skride ind i sagen.