Mulighed for små stigninger på aktiemarkedet

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er udsigt til ganske små stigninger efter tirsdag aftens fremgang i USA, hvor især bankaktierne nød godt af optimismen. C20-indekset lukkede tirsdag 1,0 pct. højere i 339,84. A.P. Møller - Mærsk er i fokus med roadshow i USA. Hos sidepapirerne vil fokus være på Amagerbanken og H+ H Internaltional.

- Det er en stille og flad åbning, vi har i vente. De amerikanske bankaktier lå tirsdag godt fremme, og det kan hjælpe de europæiske banker. APM og Coloplast får ekstra opmærksomhed, og hos sidepapirerne er fokus rettet mod H+H International og Amagerbanken. Nu afventer vi aftenens amerikanske centralbankmøde. Formiddagens europæiske PMI kan også tiltrække lidt opmærksomhed, udtaler afdelingschef for skandinaviske aktier Ole Kjær Jensen fra Sydbank til RB-Børsen.

Banksektoren: Danske Bank og Nordea kan blive understøttet af tirsdagens positive udvikling hos de amerikanske bankaktier. Danske Bank lukkede tirsdag uændret i kurs 130,50, mens Nordea endte med en fremgang 1,4 pct. til kurs 52,8. Analytiker Guy Moszkowski hos Bank of America hævede tirsdag indtjeningsestimaterne for tredje kvartal hos flere af de helt store banker.

A.P. Møller - Mærsk: Containerrederiet tiltrækker udenlandsk opmærksomhed med en charmeoffensiv i USA. Topchef Nils Smedegaard Andersen fortæller i disse dage en udvalgt skare af amerikanske investorer om udviklingen i A.P. Møller - Mærsk. Tiltaget er en del af den nye og mere åbne kommunikationsstrategi. Det skriver dagbladet Børsen. A.P. Møller - Mærsk endte 1,2 pct. højere i kurs 35.100.

H + H International: Gasbetonelementkoncernen er ved at blive omdrejningspunkt for en budkrig. H + H International er på vej til at blive overtaget af den store nordiske kapitalfond Nordic Capital. Det skriver Børsen. Men RB-Børsen erfarer onsdag morgen, at et overbud er ventet fra en industripartner. H + H International lukkede tirsdag i kurs 225.

Amagerbanken: Urent trav i Amagerbanken, lød det i 2003 fra fratrådt bankdirektør, som advarede bestyrelsen om, at direktionen havde omgået Finanstilsynets krav om hensættelser på aktiekreditter. Udlånene vedrørte den underskudsgivende virksomhed Gerhardt International, som Amagerbanken i dag ejer 100 pct. af og har tabt over 400 mio. kr. på. Det skriver dagbladet Børsen. Amagerbanken endte tirsdag 3,2 pct. højere i kurs 48,7.

Vestas: Vindmølleproducentens 2009-prognoser er fortsat omgærdet af spekulationer. En nedjustering på 5 mia. kr. skal der til for at Vestas' salgsmål passer med de faktiske forhold. Det vurderer Sydbank. I værste tilfælde mangler Vestas et salg på 11 milliarder fra salgsprognosen på 54 mia. kr. for 2009. Vestas lukkede 1,5 pct. højere i kurs 372,5.

RB-Børsen