Morten Kongshaug

Chefanalytiker i Danske Markets vurderer det kommende år.

Læs mere
Fold sammen

1. I det danske aktiemarked er vores ’’top pick’’ DSV, A.P. Møller - Mærsk og Novo Nordisk. På regionsniveau anbefaler vi overvægt af Europa. På sektorplan anbefaler vi blandt andet overvægt af industriaktier.

2. Vi forventer et positivt aktieår drevet af større erhvervsoptimisme og dermed højere vækst i anlægsinvesteringer og privatbeskæftigelse, og stigende amerikanske huspriser der sikrer et stop for gældsnedbringelsen. Desuden er Euro-krisen endnu mere under kontrol, og der er en lille acceleration i den kinesiske økonomi.

3. Vi ser svag performance i Fødevare-industrien efter et rekordår 2012. Det betyder at aktier som for eksempel Chr.Hansen får svært ved at performe. På regionsniveauet undervægter vi amerikanske aktier.

4. Vi anbefaler neutralvægt af Danmark i forhold til udlandet. Vi ser fortsat catch-up potentiale for store danske aktier som A.P. Møller - Mærsk og Danske Bank. Samtidigt vil fortsat succes for Novo Nordisk sikre, at OMXC20 kommer ud af 2013 med performance som udlandet.

Klik videre og læs Johnny Madsens bud