Morgenens rekordjagt på børsen bremset

De danske eliteaktier startede onsdagen i høj hast på ny rekordjagt, men ved middagstid er stigningerne næsten udraderet, og det toneangivende indeks holder sig tæt på nulpunktet.

Foto: Christian Als.
Læs mere
Fold sammen

C20 Cap ligger ved 11.30-tiden i 618,24, svarende til en marginal stigning på 0,1 pct. Ligger indekset i plus, når dagen er omme, bliver der dog alligevel tale om dets 30. lukkerekord i 2013.

Dagen er relativt nyhedsfattig herhjemme, da der hverken ventes vigtige regnskaber eller vægtige nøgletal. Heller ikke fra udlandet strømmer det ind med interessante nyheder, og i Europa ligger de fleste toneangivende indeks til fald, trukket ned af nervøsitet omkring mødereferatet fra den amerikanske centralbank, der offentliggøres onsdag.

Ligesom fredag er det Mærsk-aktierne, der lægger sig forrest blandt de danske eliteaktier. Halvårsregnskabet fredag morgen udløste en kursstigning på knap 10 pct. til det lyseblå konglomerat oven på et sæt imponerende resultater og en opjustering, der overraskede markedet gevaldigt.

Mandag fortsætter tendensen i takt med, at diverse banker og analytikere kvitterer for regnskabsaflæggelsen med løftede kursmål for aktien. Eksempelvis sætter Danske Bank nu et kursmål på 65.000 kr. for aktierne, løftet fra 54.000 kr., og Handelsbanken øger sit til 60.000 kr. fra 53.000 kr. Begge finanshuse anbefaler fortsat "køb".

Ved 11.30-tiden ligger B-aktien til sammenligning 1 pct. højere end fredag i 49.560 kr.

Carlsberg, der er regnskabsaktuel onsdag, har fået sin anbefaling sænket af Handelsbanken. Nu lyder anbefalingen "reducer" mod tidligere "akkumuler". Kursmålet for Carlsberg-aktien er dog fortsat 600 kr. Handelsbanken peger i sin analyse dateret fredag på, at en god sommer ikke har været i stand til at opveje et sløjt forår, mens det russiske marked fortsat er vanskeligt - også på grund af forholdet mellem den russiske rubel og euro. Bryggeriaktien ligger 0,4 pct. højere i 575,50 kr.

FLSmidth er den mest udlånte aktie i Europa blandt de selskaber, der kommer med regnskab i denne uge. Dermed er aktien formentlig også blandt investorernes foretrukne, når det kommer til at spekulere i fremtidige kursfald. En opgørelse fra Markit viser, at 15,3 pct. af de udestående FLS-aktier er lånt ud af ejerne til andre investorer. Aktien i ingeniørkoncernen ligger med et fald på 0,3 pct. til 288,90 kr.

Sanford C. Bernstein har desuden hævet kursmålet for GN Store Nord-aktien til 141 kr. fra 125 kr. Mandag formiddag hopper aktien 1,5 pct. til 122,10 kr.

I toppen af C20-indekset overgås den kun af Jyske Bank, der stiger 1,7 pct. til 269,60 kr.

I løbet af mandagen er der regnskaber fra mindre selskaber som Totalbanken, Brd. Klee og Spar Himmerland, mens C20-regnskaberne for alvor ruller senere på ugen med blandt andre Topdanmark tirsdag samt Carlsberg og Vestas onsdag.

/ritzau/FINANS