Monsanto skuffer med indtjeningen og falder i formarkedet

Monsanto oplyser i regnskabet, at selskabet er åbent over for at overveje forskellige strategiske muligheder.

Foto: MICHAEL B. THOMAS. Amerikanske Monsanto, der laver sprøjtemidler og såsæd, skuffede med indtjeningen i tredje kvartal af regnskabsåret 2015/16 og præciserer forventningerne til hele regnskabsåret til den nedre ende af det udmeldte interval.
Læs mere
Fold sammen

Amerikanske Monsanto, der laver sprøjtemidler og såsæd, skuffede med indtjeningen i tredje kvartal af regnskabsåret 2015/16 og præciserer forventningerne til hele regnskabsåret til den nedre ende af det udmeldte interval.

Aktien falder en smule i det amerikanske formarked onsdag.

Monsanto, der over flere omgange har været rygtet på vej til at blive solgt til tyske Bayer, leverede en indtjening per aktie for de fortsættende aktiviteter på 2,17 dollar mod ventet 2,42 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

For hele regnskabsåret 2015/16 venter selskabet nu, at indtjeningen per aktie - ligeledes for de fortsættende aktiviteter - vil lande i den lave ende af intervallet 4,40-5,10 dollar.

Analytikerne havde til sammenligning inden regnskabet for tredje kvartal indregnet en forventning om en indtjening per aktie på 4,64 dollar for hele regnskabsåret i deres Excel-ark, viser estimaterne fra Bloomberg News.

Monsanto oplyser i regnskabet, at selskabet er åbent over for at overveje forskellige strategiske muligheder, hvilket muligvis kan dække over et eventuelt frasalg af selskabet.

Monsanto-aktien falder med 1,2 pct. til 99,93 dollar i formarkedet onsdag.