Mondo/CEO: Har betalt nogle dyre og nogle ærgerlige lærepenge

 

Hastværk har igen vist som lastværk, og det har kostet på bundlinien hos IT-virksomheden Mondo i første halvår.

 

- Den første forretning vi tilkøbte (Aqcel, red.) var mere kompleks end vi ventede. De 18.000 timer, vi måtte investere i tre konkrete projekter, har dels en direkte omkostning og dels et tabt dækningsbidrag, forklarer administrerende direktør, Anders Chr. Andersen, til RB-Børsen.

 

- Så vi har betalt nogle dyre og nogle ærgerlige lærepenge i forbindelse med at skulle vokse så hurtigt og så meget, siger direktøren og betegner halvåret tilkøb som "en pose blandede bolsjer". Strategisk vurderer han dog opkøbene som "meget fornuftige" og mener, at de samme dispositioner ville blive taget idag hvis det var tilfældet.

 

Mondo nedjusterede forventningerne til årets resultat i halvårsmeddelelsen netop som følge af tabsgivende kontrakter i forbindelse med købet af Aqcel, hvorpå Mondo har afholdt cirka 18.000 ikke-fakturerbare timer i første halvår.

 

Anders Chr. Andersen vil dog ikke betegne købet som "katten i sækken".

 

- Der er ikke noget "claim", og der er heller ikke nogen bitter tone mellem os. Vi var klar over, at der var nogle risici, men de har bare vist sig større, end vi havde håbet på, siger han og peger samtidig på, at ledelsen måske ikke har været helt på omdrejningshøjde med situationen.

 

- Man må gøre sig klart, at når man vokser så hurtigt, som vi har gjort, så er der nogle ledelsesmæssige udfordringer, noterer topchefen, der mener, at der nu er styr på den side af sagen.

 

- Det tror vi, lyder det.

 

Anders Chr. Andersen finder det ikke uheldigt, at selskabets første halve år som noteret virksomhed har budt på nedjustering og nu også et ekstra kapitalindskud - blot ti måneder efter børsintroduktionen.

 

- Det er to forskellige ting. Vi har overperformet og valgt at være modigere, end hvad man er i gennemsnit, og det givet nogle øretæver på bunden. Til gengæld har vi lagt rigtig meget til på toplinien, siger Anders Chr. Andersen og peger på, at selskabet ved noteringen sagde, at de 30 mio. rejste kroner ville betyde opkøb for 100 mio. kr.

 

- Og vi har købt for mere end 100 mio. kr., noterer han og vurderer, at de nye forventninger vil holde.

 

- De er sat efter allerbedst evne, siger Mondo-direktøren.

 

I første halvår fik selskabet et underskud på 9 mio. kr., hvilket førte til en nedjustering af helårsresultatet af primær drift til -9 mio. kr. fra et tidligere ventet overskud på 5-7 mio. kr. Selskabet har samtidig behov "at styrke kapitalgrundlaget" via en tilførsel af 40-45 mio. kr. Kapitalforhøjelsen ventes i slutningen af året.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )