Mondo bliver reddet af Ib Kunøe

Ib Kunøe foreslås som bestyrelsesformand, og samtidig sker der betydelige udskiftninger i ejerkredsen, hvor blandt andet Kunøes eget holdingselskab overtager en stor portion aktier.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kendte it-milliardær Ib Kunøe går nu ind i det kriseramte it-selskab Mondo. I alt sætter nye aktionærer sig på 42,7 pct. af Mondos aktiekapital.

Ib Kunøe er kendt for at være ekspert i at opkøbe kriseramte it-selskaber og gøre dem til en succes. Finansmanden, der menes at være god for cirka 2 mia. kr., er blandt andet involveret i børsnoterede Columbus samt Danware, og nu altså med en redningsaktion for Mondo.

For nylig kom det frem, at Mondo var i så store likviditetsmæssige problemer, at selskabets bestyrelse afviste at godkende årsregnskabet. Derfor yder Ib Kunøes private selskab Consolidatet Holdings et lån på 25 mio. kr. til selskabet.

Uheldig børsbegyndelse

- Selskabet vil ved den kommende generalforsamling den 25. april 2008 foreslå en ny bestyrelse, hvor Ib Kunøe vil blive foreslået som ny bestyrelsesformand. Morten Steen Jørgensen, der er selskabets nuværende bestyrelsesformand og Michael Gaardboe, koncernchef i Columbus IT, vil blive foreslået som medlemmer af bestyrelsen, oplyser Mondo i en meddelelse.

De store ændringer betyder farvel til Mondos hidtidige økonomi- og finansdirektør (CFO), Claus Wellendorf, og Lars Munch Johansen, der er CSO hos Mondo udtræder af direktionen, men forbliver ansat i selskabet.

Mondo har fået en særdeles uheldig start på livet som børsnoteret virksomhed. Mondo blev børsnoteret i slutningen af 2006 og købte umiddelbart efter Aqcel Gruppen, der har givet anledning til alvorlige problemer og to kraftige nedjusteringer, hvilket har medført akutte likviditetsproblemer i selskabet. Samtidig blev direktøren i efteråret fyret for insiderhandel med selskabets aktier.

RB-Børsen