Mols-Linien bliver afnoteret fra børsen

Hovedaktionær har fået medhold ved erhvervsankenævnet, og selskabets aktier afnoteres nu.

Mols-Liniens hovedaktionær får medhold ved Erhvervsankenævnet og kan nu afnotere Mols-Linien fra fondsbørsen. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mols-Linien afnoteres fra fondsbørsen. Det sker efter, at selskabets hovedaktionær har fået medhold i Erhvervsankenævnet. Det skriver Ritzaus Finans.

Dermed taber det mindretal af aktionærer, der har modsat sig afnoteringen og hevet sagen i Erhvervsankenævnet.

Kapitalfonden Polaris, der er storaktionær i selskabet, havde planlagt en afnotering i april i år. Det blev forhindre, da en række mindretalsaktionærer nægtede og indgav en klage til Erhvervsankenævnet.

Mindretalsaktionærerne er organiseret i Foreningen af Mols-Liniens Småaktionærer, der repræsenterer 300 mindre aktionærer.

Den klage behandlede nævnet og udskød dermed afnoteringen. Kapitalfonden Polaris havde ellers opkøbt aktier i Mols-Linien og ejede i december 2015 omkring 80 procent.

Kapitalfonden købte aktierne med henblik på at afnotere rederiselskabet fra fondsbørsen.

Fondsbørsen - hvis rettelige navn er Nasdaq Copenhagen - godkendte dengang ønsket om en afnotering. Det var inden mindretallet af aktionærer stillede sig i vejen.

Efter en forsinkelse ser det nu ud til, at afnoteringen bliver en realitet. Det er endnu ikke kendt, hvornår aktien sidste gang handles.

Småaktionærerne var utilfredse med, at Polaris kunne hive Mols-Liniens aktier af børsen uden at eje 90 procent af aktierne. Samtidig frygtede de for værdien af deres aktier, når selskabet skulle afnoteres.

Da beslutningen om at afnotere selskabet blev truffet, faldt aktiernes værdi fra kurs 97 til 54. De har senere rettet sig. Mandag lå de til en værdi på 80. Det betyder, at aktierne nu samlet set har en værdi på 1,1 milliarder kroner.

Til sammenligning har Polaris købt hovedparten af sine aktier til 40 kroner stykket, skriver Ritzau Finans.