Møns Bank opjusterer efter store kundetilgang

Højt aktivitetsniveau, mange nye kunder og stigende ind- og udlån. Det er årsagerne til, at Møns Bank opjusterer sine forventninger for 2016 i sit regnskab for årets første seks måneder, fremgår det af bankens regnskab for perioden.

Højt aktivitetsniveau, mange nye kunder og stigende ind- og udlån Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Banken har i første halvår haft et meget højt aktivitetsniveau, herunder en fortsat stor tilgang af nye kunder, hvilket har haft en afsmittende effekt på den samlede vækst i bankens udlån. Dette har været medvirkende til, at bankens toplinje er fastholdt på niveau med samme periode sidste år,« skriver Møns Bank i regnskabet.

Banken har ellers haft tilbagegang på både top- og bundlinje.

Resultat for første halvår 2016 blev et overskud på 16,3 mio. kr. før skat og 12,8 mio. kr. efter skat. I samme periode sidste år blev det til henholdsvis 19,9 mio. kr. og 12,8 mio. kr. Nettorente- og gebyrindtægterne før modregninger blev 67,7 mio. kr. mod 68 mio. kr. i samme halvår af 2015.

»Bankens ledelse udtrykker tilfredshed med den realiserede basisdrift, selv om de strategiske omkostninger igennem de seneste år til udbygning af forretningsgrundlaget via filialetableringerne i Næstved og Vordingborg endnu ikke afspejles fuldt ud i indtjeningen,« hedder det i regnskabet.

Kapitalgrundlaget styrkes

For at sikre den fremtidige soliditet i banken har Møns Bank besluttet sig for at optage et lån på 35 mio. kr., der skal styrke kapitalgrundlaget på den korte bane.

Derudover arbejder banken frem mod at gennemføre en udstedelse af nye aktier - en såkaldt emission - der skal lægge yderligere oven i kapitalgrundlaget.

»Med afsæt i at sikre et solidt kapitalgrundlag i forhold til bankens fortsatte positive, men kapitalkrævende udvikling, har ledelsen derfor på kort sigt besluttet at styrke kapitalgrundlaget ved at optage supplerende kapital på 35 mio. kr. med en fast rente på 6,25 pct. per annum. Den supplerende kapital skal sammen med bankens nuværende hybride kapital - ligeledes på 35 mio. kr. - sikre et tilfredsstillende niveau for bankens kapitalgrundlag på kort sigt,« skriver Møns Bank.

Forventningerne opjusteres

Fordi basisdriften i perioden fra januar til juni 2016 ifølge banken har været bedre end ventet, opjusterer Møns Bank sine forventninger til helåret med 5 mio. kr., så der nu ventes et resultat før nedskriv på udlån, kursreguleringer og skat på 32-37 mio. kr. fra tidligere 27-32 mio. kr.

Ved udgangen af første halvår har banken hentet en basisdrift på 18,7 mio. kr.