Modemillioner regner ned over far og datter

Manden bag IC Companys og datteren forgyldes med 42 millioner kroner i ekstraordinært udbytte. IC Companys lover et kæmpe udbytte til investorerne efter sit flotte årsregnskab.

Niels Martinsen kan se frem til 42 millioner i udbytte fra CI Companys. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er dejligt for pengepungen at være aktionær i IC Companys lige nu.

Torsdag kom modekoncernen med et mere end pænt årsregnskab, der viste en nettoomsætning på omkring 2,5 milliarder kroner.

Det får nu ledelsen til at udlove et udbytte i størrelsesordnen 100 millioner kroner til investorerne for regnskabsåret 2014/2015.Stifteren af IC Companys, Niels Martinsen, og datteren, Emilie Martinsen, får en stor sjat af de penge gennem deres investeringsselskab Friheden Invest A/S, der har en ejerandel af IC Companys på 42 procent.

Emilie Martinsen er enearving til grundlæggeren af InWear A/S, Niels Martinsen, der er formand for bestyrelsen i det, der i dag hedder IC Companys. Emilie Martinsen har fået overdraget 90 procent af aktierne i Friheden Invest A/S.Selvom hendes far er en stor erhvervsmand, ønsker Emilie Martinsen ikke selv at involvere sig i IC Companys, når hendes far en dag trækker sig fra den familieejede koncern. I stedet vil hun sælge, har hun tidligere udtalt. Hendes passion er et helt andet sted end i klædeskabet. Som professionel springrytter bruger hun sin energi i staldene.