Mistet bejler-interesse sænker Twitter i formarkedet

Det sociale medie Twitter er fortsat i heftig modvind på aktiemarkedet, efter at interessen fra flere potentielle købere af selskabet synes at være forduftet.

Twitter-aktien styrter ned med 12,0 pct. til 17,47 dollar i det amerikanske formarked. Den tyske notering af aktien falder desuden med 12,0 pct. til 15,57 euro.

Tidligere har navne som Google, Salesforce.com og Walt Disney Co. ellers været nævnt som mulige købere af Twitter, men nu synes følehornene igen at være trukket tilbage, skriver Bloomberg.

De tre nævnte bejlere har alle konsulteret med banker om et eventuel opkøb, men hen over weekenden er interessen forsvundet, fortæller kilder med indblik i sagen ifølge nyhedsbureauet.

Twitter har selv aktivt har afsøgt mulighederne for at afhænde selskabet, fordi det har problemer med at øge antallet af brugere og særligt annoncører, der kan give omsætningen et skub frem.

Hvis et salg i sidste ende glipper, vil Twitter øjensynligt sætte ind med en strategi, der har fokus på livevideo for at tiltrække flere brugere.

Twitter-aktien faldt 20,1 pct. torsdag til 19,87 dollar, da det blev rygtet, at Google havde mistet interessen for det sociale medie. Fredag var faldet minimalt - på 0,1 pct.