Mismod farvede Wall Street blodrød

End ikke redningspakken til 4.500 milliarder kr. kunne tirsdag lette stemningen på Wall Street. Bekymring over at den nye regerings initiativer måske ikke hjælper sendte de amerikanske aktier ned til det laveste i 3 måneder.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at de amerikanske børser holdt lukkedag mandag sluttede Dow Jones Industrial-indekset tirsdag 3,80 pct. lavere. S&P 500-indekset faldt 4,56 pct., mens Nasdaq sluttede med et minus på 4,15 pct.

Den eneste aktie, der steg tirsdag, var verdens største detailhandler, Wal-Mart, som kunne melde om en indtjening i 4. kvartal, der var lavere end sidst, men bedre end analytikerne havde ventet. Aktien steg 4 pct., selvom udsigten for 1. kvartal ser ringere ud.

De store tabere var bankerne. American Express, Bank of America, Citigroup og JP Morgan Chase faldt alle omkring 10 pct. Og de skrantende bilproducenter General Motors og Ford faldt henholdsvis 13 og 4,5 pct.

I underholdningsafdelingen trådte Trump Entertainment i betalingsstandsning, som følge af at recessionen også går hårdt ud over spillelysten i USA.