Miniput på børsen er gået konkurs

Det lykkedes ikke at rejse den fornødne kapital til at køre videre - derfor er betalingsstandsningen nu blevet til en konkurs.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GPV konstaterer nu, at selskabet er nødt til at gå konkurs i fortsættelse af den betalingsstandsning, der blev anmeldt i april.

"GPV Industri har ikke mulighed for at gennemføre en kapitalmæssig restrukturering og kapitaludvidelse, der kan medføre, at selskabet vil kunne videreføres. På den baggrund har GPV Industri A/S i dag besluttet at indgive egen konkursbegæring," skriver selskabet. GPV Industri understreger, at konkursbegæringen ikke berører de sunde og fortsættende aktiviteter, der er samlet i GPV International A/S, som er et 100 pct. ejet datterselskab af GPV Industri A/S.

"Disse aktiviteter omfatter alle Elektronik aktiviteter og de profitable Mekanik aktiviteter," understreger selskabet. Bo Lybæk, CEO, og Kurt Carstensen, CFO, vil fortsætte som direktion i GPV International-koncernen, men som konsekvens af den indgivne konkursbegæring i GPV Industri A/S og den dermed ændrede situation vil den general forsamlingsvalgte del af bestyrelsen i GPV International A/S fratræde.

GPV anmeldte 3. april en række selskaber i GPV Industri-koncernen i betalingsstandsning og ændrede sin koncernstruktur og samlede de planlagte fremadrettede aktiviteter - GPV International Tarm, GPV Electronics Aars, GPV Components Norge, GPV Asia Thailand og GPV Electronics Schweiz - i en ny virksomhedsgruppe under GPV International.

For at samle de fremadrettede mekanikaktiviteter venter selskabet, at GPV International overtager og viderefører de overskudsgivende aktiviteter, som hidtil har været udført i GPV Teknik.

Printkortaktiviteterne i det delejede GPV Suzhou og i Printca, der er udskilt i et selvstændigt selskab, fortsat som selvstændige enheder uden for betalingsstandsningen.

Da overdragelser fra GPV Teknik og udsepareringen af Printca i et selvstændigt selskab fra GPV PCB-divisionen medførte, at de positive aktiviteter videreføres, blev det besluttet 21. april, at de ophørende aktiviteter i GPV Teknik og GPV PCB-divisionen afvikles i konkursregi. Derfor indgav GPV konkursbegæring for disse selskaber.

(RB-Børsen)