Mini-børsen First North boomer

Ved årsskiftet var First North det næststørste alternative marked i Europa allerede kort efter sin et-års fødselsdag. I 2007 er antallet af selskaber på First North i Danmark allerede mere end fordoblet.

Det oplyser Jan Ovesen. adm. direktør på Københavns Fondsbørs.

"Den har til fulde indfriet forventningerne til fremskaffelse af risikovillig kapital samt øge synligheden af selskaberne. First North har dermed for længst opnået anerkendelse som en vigtig markedsplads for små og mellemstore selskaber," hedder det i en mini-kronik om Den Nordiske Børs fra Jan Ovesen på hjemmesiden erhvervsbladet.dk, der fokuserer på iværksætteri og mindre virksomheder.

Han tilføjer, at indtil juni har First North i Danmark tiltrukket mindre selskaber med en markedsværdi på under 200 mio. kr. Dette ændrede sig dog, da Jobindex fik deres aktier optaget til handel sidst i juni med en markedsværdi på mere end 600 millioner kroner.

"At lidt større selskaber også kan finde sig til rette på First North bør ikke komme som den store overraskelse, da First North i Sverige længe har haft flere selskaber med en markedsværdi på flere mia. kr.," påpeger Ovesen.

Blandt de seneste selskaber på First North i Danmark er ca. halvdelen IT-selskaber, mens investeringsselskaber også er godt med. Hertil kommer adServing, som beskæftiger sig med elektronisk annoncehåndtering. I 2006 var især IT og sundhedspleje dominerende. I Sverige derimod er årets nye selskaber meget bredt fordelt på brancher.

Læs hele kronikken her.