Minegigant bøjer sig for investorerne

Den britisk-australske minegigant BHP Billiton bøjer sig nu for et massivt pres fra sine aktionærer og åbner for en børsnotering af spin-off selskabet på børsen i London.

A promotional sign adorns a stage at a BHP Billiton function in central Sydney in this August 20, 2013 file photo. Top global miner BHP Billiton will spin off a roughly $14 billion company to shareholders, mostly offloading assets it acquired in its 2001 merger with Billiton, as it looks to focus on its strongest businesses. Picture taken August 20, 2013. REUTERS/David Gray/Files (AUSTRALIA - Tags: BUSINESS COMMODITIES) Fold sammen
Læs mere
Foto: David Gray
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oprindeligt var planen en notering i Australien og Sydafrika, hvilket dog mødte modstand fra aktionærerne. Det samlede BHP Billiton er i forvejen noteret i både London og Australien.

Det skriver Financial Times.

BHP Billiton har i længere tid haft planer om at samle alle ikke-kerne aktiviteter i et paraply-selskab, som derefter skulle noteres selvstændigt på børsen. Dermed skulle BHP Billiton kunne få et endnu skarpere fokus på sine kerneaktiviteter indenfor udvinding af naturressourcer.

Planen om kun at notere det nye spin-off selskab på børsen i Australien og i Sydafrika udløste dog store protester blandt mange af selskabets britiske aktionærer, der ikke har mandat til at have aktier i selskaber noteret udenfor Storbritannien. De britiske aktionærer beskyldte derfor selskabet for ikke at behandle alle aktionærer ens.

Det bliver der nu rodet bod på med åbningen for, at det nye selskab også vil blive noteret i London.

- Vi vurderer muligheden for en potentiel standard-notering i London for det nye selskab, skrev BHPs bestyrelsesformand Jac Nasser, i et brev til investorerne onsdag, og tilføjede, at ledelsen i BHP var glade for den store støtte og interesse som investorerne havde udvist i forbindelse med udskilningen af det nye selskab.