Mindre tilbagegang for C20-indekset efter fire dages storform

C20-indekset oplever en mindre tilbagegang ovenpå fire dages imponerende fremgang. Indekset ligger her til eftermiddag i kurs 506,65 efter et fald på 0,21 pct.

Dagen i dag har været præget af inflationstal fra både England og USA. Før middag blev de engelske tal præsenteret, og de var en anelse højere end ventet, hvilket bidrog til en svag stemning på markedet.

De tilsvarende tal fra USA blev præsenteret her til eftermiddag, og her var tendensen den samme. Kerneprisindekset viste en stigning på 0,3 pct. Analytikerne havde spået om en mere beskeden stigning på 0,2 pct.

Lundbeck-aktien er steget med 1,05 pct. til kurs 144,50 efter deres amerikanske samarbejdspartner Forest Laboratories i dag fremlagde sine regnskabstal for 1. kvartal. Selskabet opnåede en omsætning for perioden på 928 mio. USD mod konsensus på 901 mio. USD.

Forest Laboratories solgte for 552,3 mio. dollar af Lundbecks antidepressive middel Lexapro i årets første kvartal, hvilket er 9 pct. mere end i samme periode sidste år.

Det ser ud til, at der hurtigst muligt skal skabes ro på Carlsbergs bagsmæk, efter den annoncerede afgang af Nils Smedegaard til A.P. Møller-Mærsk.

Koncerndirektørerne Jørgen Buhl Rasmussen og Jørn P. Jensen bliver nu udpeget som deltagere i favoritfeltet til den ledige topchefstilling hos Carlsberg. Bestyrelsesformand Povl Krogsgaard-Larsen forventer en afklaring på rokaden inden september.

Carlsbergs aktiekurs har ikke vist nogen rigtige tegn på svagheder efter den annoncerede afgang af deres CEO. På dagen for offentliggørelsen af Smedegaards afgang lå aktien i kurs 655 og er siden steget med 5,8 pct. til kurs 693 – dog med en lille tilbagegang i dag på 0,29 pct.