Mindre brexit-frygt sendte renter op

Der var positiv stemning på de finansielle markeder mandag, hvor investorerne brugte dagen på at sælge obligationer, hvilket sendte kurserne ned og renterne op.

Der var positiv stemning på de finansielle markeder mandag, hvor investorerne brugte dagen på at sælge obligationer, hvilket sendte kurserne ned og renterne op. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS

Den stigende risikoappetit skulle ses, i lyset af at flere meningsmålinger har givet fornyet tro på, at Storbritannien fortsat vil være med i EU efter folkeafstemningen på torsdag.

På obligationsmarkedet gav det pæne rentestigninger i mandagens handel, hvor aktierne samtidig var i storform. Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 4 basispoint til 0,23 pct.

En målingsmåling fra analysehuset Survation viste i weekenden, at 45 pct. af briterne bakker om at forblive i EU-samarbejdet, mens 42 pct. siger, at de vil stemme for at forlade det, skrev avisen Mail on Sunday.

Flere andre meningsmålinger har vist den samme tendens, efter at forlad-siden havde medvind i sidste uge. Vendingen er blandt flere iagttagere blevet forklaret med drabet på politikeren Jo Cox i sidste uge. Efter hendes død blev valgkampen sat på pause.

Hos Jyske Bank peger chefanalytiker Kim Fæster på, at vælgerne muligvis er ved at læne sig op af en tendens, man har set tidligere, hvor man i sidste sekund vælger det kendte. I dette tilfælde vil det være at blive i EU.

»Det er dog alt for tidligt at konkludere, og der er stadig lagt op til en kæmpe valggyser på torsdag,« skriver han i en kommentar.