Mindre amerikanske kursfald i forsigtigt marked

Det amerikanske aktiemarked lukkede med mindre kursfald tirsdag efter mandagens rekord-niveau. Med kursstigninger i de toneangivende indeks på mere end 20 pct. i år er investorerne forsigtige frem mod det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank i næste uge.

Læs mere
Fold sammen

Samtidig lurer de politiske forhandlinger i Washington om budgettet, som igen og igen har været en sten i skoen på aktiemarkedet i årets løb.

Det brede S&P 500-indeks sluttede 0,3 pct. lavere i 1802,62, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et minus på 0,2 pct., hvilket sendte indekset ned til 4060,49. Dow Jones Industrial Average lukkede med et fald på 0,3 pct. i 15.973,13.

Onsdag morgen handles futures på de tre amerikanske aktieindeks med små udsving omkring nulpunktet i Asien.

- Op til budgetforhandlingerne og Federal Reserves pengepolitiske møde i næste uge er der en lille smule nervøsitet. Markedet er tilbøjeligt til at handle sidelæns, og jeg tror, at ​​det er det, der sker, siger aktiestrateg Dan Greenhaus fra BTIG i New York til Bloomberg News.

Den spirende udsigt til en finanslovsaftale i USA er allerede ved at give anledning til problemer, idet visse republikanere ikke har tillid til aftalens forslag til fremtidige besparelser. Samtidig mener nogle demokrater, at det vil gå ud over de statsansatte medarbejdere.

Næste uges FOMC-møde stiller også ubesvarede spørgsmål for aktiemarkedet. Det er timingen af den amerikanske centralbanks reduktion af de månedlige støtteopkøb af obligationer. Hidtil har der ikke været klare indikationer om, hvorvidt det bliver i december eller først til januar eller måske senere.

En rundspørge blandt 35 økonomer, som Bloomberg gennemførte i sidste uge, viser, at omkring en tredjedel, eller 12 økononer, venter en nedtrapning på december-mødet den 17. til 18. december.

Fra selskaberne var der udskiftning af topchefen i General Motors. Mary Barra overtager topposten efter Dan Akerson, der går på pension 15. januar. Det er første gang, at en af de store bilproducenter får en kvindelig topchef, og det sker samtidig med, at den amerikanske stat har skilt sig af med de resterende aktier i koncernen. GM faldt 1,2 pct.

Twitter-aktien ramte et nyt højdepunkt i tirsdagens handel. Aktien er nu steget til det dobbelte efter introduktionen, og tirsdag var stigningen på 5,8 pct.

Bankaktierne fik generelt medvind af de nye regler kaldet Volcker Rule, der har til formål at begrænse bankers risikable handler som led i bestræbelserne på at reformere Wall Street og afværge nye bekostelige skatteyderbetalte hjælpepakker.

Goldman Sachs steg 1,2 pct., Morgan Stanley 1,3 pct., mens JPMorgan Chase lukkede med et plus på 0,3 pct.

Våbenproducenten Smith & Wesson offentliggjorde regnskab efter børstid. Såvel omsætning som resultat lå i toppen af analytikernes forventninger og med stærke forventninger til de kommende resultater, blev aktien sendt 5,9 pct. højere i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk