Millionhandel bidrager til at sende bitcoin op efter nedtur

Efter en nedtur i starten af måneden er verdens største kryptovaluta, bitcoin, igen kommet op i de femcifrede niveauer målt på værdien i amerikanske dollar.

Efter en nedtur i starten af måneden er verdens største kryptovaluta, bitcoin, igen kommet op i de femcifrede niveauer målt på værdien i amerikanske dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag eftermiddag skal der 10.945 dollar til at købe en bitcoin, mens der fredag eftermiddag skulle hives 10.050 dollar op af lommen. I løbet af mandagen kostede en bitcoin en kort overgang i overkanten af 11.000 dollar stykket, hvilket var første gang siden januar.

Den seneste tids værdiforøgelse kan ifølge mediet Marketwatch hænge sammen med, at embedsmænd i Washington, der er hjemsted for blandt andet Kongressen og Det Hvide Hus, viser tegn på voksende anerkendelse af digitale valutaer.

»Mange har købt (bitcoin, red.) i sammenhæng med faldet og suppleret efterfølgende sideløbende med stigningen og yderligere regulativ klarhed i USA og Asien,« siger Alex Sunnarborg, der er stiftende partner i investeringsselskabet Tetras Capital, ifølge Marketwatch.

En af dem, der tilsyneladende tror på yderligere fremgang for bitcoin, er en anonym investor, som fra 9. februar til 12. februar har bragt sin bitcoin-beholdning op fra 55.000 til mere end 96.000 stykker. Det svarer til et opkøb på næsten 400 mio. dollar, skriver Marketwatch.

Den millionstore handel, der har fået bred opmærksomhed på både sociale medier og på online chatfora, kan været kommet bag på de markedsiagttagere, som vurderede, at bitcoin havde nået bunden, da valutaen i starten af februar kostede under 6000 dollar stykket.

»Den her handel på 400 mio. dollar er brændstof til de folk, som udlægger deres konspirationsteorier på eksempelvis sociale medier og online chatfora.«

»Men jeg er villig til at tro på, at da bitcoin rundede 6000 dollar stykket, så lugtede Wall Street blod og sprang på vognen igen,« siger Jeff Koyen, der er direktør for blockchain-investeringsfirmaet 360 Blockchain, ifølge Bloomberg News.