Millionærklub-investor efter aktieflugt: »Jeg er stadig optimistist«

På trods af, at der i løbet af sommeren er sket et stort frasalg af danske aktier, mener investor Mogens Vad ikke, at der er grund til bekymring.

Mogens Vad Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

»Jeg har været positiv nu de sidste fire år, og jeg er stadig positiv. «

Optimismen er ikke til at pille ud af den erfarne investor Mogens Vad. Han har arbejdet i investesteringsbranchen de seneste 30 år, forvalter nu sin egen globale aktieportefølje, og derudover er han hyppig gæst i investorprogrammet Millionærklubben på Radio 24 Syv.

Kommentaren kommer efter, at data fra fondsbørsen har vist, at der i løbet af de seneste to måneder er sket et nettosalg af danske aktier via udenlandske børsmæglere på cirka fem milliarder kroner. Det har fået Økonomisk Ugebrev til at konkludere, at udenlandske investorer flygter hastigt fra det danske aktiemarked.

TV: Se og hør hvorfor Mogens Vad ikke ser bobler forude.

 

Ifølge Mogens Vad kan man ikke tolke på data, om det er udlændinge der har solgt ud af danske aktier.  Og uanset hvem der sælger, mener han ikke, at der er grund til at være synderligt nervøs over den seneste tids aktiesalg.

»Der vil altid være korrektion i markedet. Jeg tror, at det vi ser nu, er det samme, som det vi så sidste år fra september til oktober, hvor der var nervøsitet omkring, hvorvidt der var recession, « siger han.

Hovedårsagen til, at Mogens Vad mener, at aktierne vil fortsætte med at stige over den kommende tid, er, at det er begyndt at komme gang i forbruget i de private husholdninger i de europæiske lande.

»Det går godt i Europa. Private forbrugere bruger flere penge. Og herhjemme kan vi eksempelvis se, at priserne på sommerhuse stiger. Og det er fordi, at folk føler, at det går bedre,« siger han.

Se tv-indslag her, hvor Mogens Vad også kommer med anbefalinger på specifikke selskaber.