Milliardtab for aktionærer i Auriga

Mens resten af aktiemarkedet har jublet over fremgang, er Auriga-aktien faldet med 26 procent siden starten af 2006. Det svarer i kroner og ører til et tab på cirka en milliard for den nordjyske virksomhed, viser en beregning fra Berlingske Research. (opdateret )

Til sammenligning har det samlede totalindeks steget med 27 procent i samme periode.

I dag kom virksomheden med deres halvårsregnskab, som endnu en gang resulterede i en nedjustering. Aktiemarkedet har reageret prompte med et fald på cirka 20 procent.

Rutsjeturen nedad er kulminationen på flere nedjusteringer og mindre tilfredsstillende regnskaber fra Auriga, der blandt andet har lidt under dårlige klimaforhold i Brasilien og det urentable datterselskab Skamol, som for nylig blev solgt fra.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Aurigas bestyrelsesformand Ole Steen Andersen til den meget utilfredsstillende udvikling for de efterhånden hårdt prøvede aktionærer. Spørgsmålet er bl.a., hvorvidt de store kurstab resulterer i en ny plan for koncernen eller måske en styrkelse af ledelsen?

Auriga: Nedjustering giver aktien potentiale - Sydbank 22-08-2007 16:16 Finans

De kurssmæk, som Auriga Industries fik efter et skuffende halvårsregnskab onsdag, var så hårde, at Sydbank nu ser potentiale i aktien, hedder det fra RB-Børsen. Kursdykkety er en overreaktion fra markedets side, mener Sydbank, der opjusterer sin vurdering af Auriga-aktien fra Undervægt til Overvægt.