Milliardhandel sender spiludvikler til tops på Wall Street

Det brede amerikanske aktiemarked åbner som ventet med kursfald fredag, hvor nogle af de mindre selskaber tager de mest i øjnefaldende kursspring.

Blandt andet stiger selskabet bag computerspillet World of Warcraft på sin første børsdag løsrevet fra de franske mediegruppe Vivendi.

Vivendi har solgt en aktiepost på lige under 50 pct. i Activision Blizzard for lige under 8,2 mia. dollar. Der er tale om salg af aktier til Activision for 5,83 mia. dollar. Desuden køber en gruppe af investorer, heriblandt Activisions topchef, Bobby Kotick, en aktiepost til en værdi af 2,3 mia. dollar fra Vivendi, der oprindeligt ejede 61 pct. af Activision og nu sidder tilbage med ca. 12 pct.

Den nye status som uafhængigt computerspilselskab belønnes med en kursstigning på 17 pct.

Imens falder de toneangivende indeks Dow Jones og S&P 500 begge med 0,4 pct., og Nasdaq-indekset ligger 0,3 pct. nede.

Cafékæden Starbucks stiger med 6 pct. efter et godt regnskab, mens internet-rejsebureauet Expedias regnskab bestemt ikke er faldet i investorernes smag og straffes med et fald på 23 pct.

Aktien i Zynga, der er kendt for computerspillet Farmville, dratter med 15 pct. fra åbningen, efter selskabet har trukket i land og er gået bort fra planer om at lancere en online gambling-tjeneste.

/ritzau/FINANS