Midt i græsk krise og kinesisk kaos: Aktiesucces lurer lige om hjørnet

Trods en buldrende græsk gældskrise og flere ugers børspanik i Kina hæver Nordea sit skøn for, hvor stort afkastet på aktier vil blive over det kommende år. Banken vurderer, at investorerne vil kunne tjene mellem fem og ti pct. frem mod næste sommer, hvis de køber aktier netop nu.

Det skal være slut med at tage sig til hovedet over udviklingen på aktiemarkedet. Nordea vurderer i en ny analyse, at aktier over det næste år vil give et afkast på mellem 5 og 10 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De europæiske aktiemarkeder fik i juni en perlerække små stød til kinden i kølvandet af den kritiske gældssituation i Grækenland.

Trods høj bølgegang og fortsat usikkerhed om det gældsplagede lands fremtid opjusterer Nordea sit skøn for, hvor stort afkastet vil blive på aktier over det kommende år.

For en måned siden så banken i krystalkuglen, at investorerne ville få en gevinst på fire til otte pct. Nu lyder vurderingen, at stigningerne frem mod næste sommer vil ligge på mellem fem og ti pct.

»Vi har hele tiden været overbeviste om, at den europæiske vækst vil holde hånden under aktierne på den lange bane trods de græske rystelser. Og den seneste måneds kursfald har i virkeligheden bare øget det potentiale, vi ser i aktier generelt,« skriver Nordeas seniorstrateg, Tine Choi Danielsen, i en analyse.

Foruden troen på et europæisk opsving er Nordeas analysemaskine desuden blevet fodret med opmuntrende tal fra amerikansk økonomi. Hvor årets første kvartal i økonomisk henseende ikke var noget at råbe hurra for, er de stærke nøgletal tilbage på banen i USA. Og det løfter potentialet for bedre resultater hos de børsnoterede selskaber.

»Usikkerheden omkring Grækenland rammer Europa hårdere end USA, der nyder godt af de bedre vækstudsigter, roligere markeder og en stigende dollar, som booster afkastet for danske investorer,« skriver Tine Choi Danielsen.

Banken anbefaler derfor, at investorerne først og fremmest køber aktier i USA.

At der blæser milde vinde over amerikansk økonomi understreges også af, at der ikke siden de glade dotcom-dage har været så mange børsnoteringer som i juni.