Middagsaktier: Pandora og Simcorp tynger C25

Arkivfoto: Pandora-aktien falder ved middagstid 2,9 pct. til 590 kr. i et generelt negativt marked, hvor C25-indekset går tilbage med 0,4 pct. til 1144,62. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Pandora-aktien dumper mandag ved middagstid til bunds i det danske eliteindeks, efter at amerikanske Bank of America - Merrill Lynch har offentliggjort et nyt analysenotat om det danske smykkeselskab.

Finanshuset forudser ifølge Bloomberg News, at det sammenlignelige salg vil dykke 10 pct. i årets tredje kvartal, mens overskudsgraden (EBIT-marginen) samtidig ventes at dykke med 5 pct.point til 19 pct.

Pandora-aktien falder ved middagstid 2,9 pct. til 590 kr. i et generelt negativt marked, hvor C25-indekset går tilbage med 0,4 pct. til 1144,62.

Det fald overgås dog af softwareselskabet Simcorp, hvor aktien falder 3,1 pct. til 588,50 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

»Det er overordnet set et nyhedsfattigt marked, og vi ligger rimelig fladt. Amerikanerne var fredag aften på banen igen og truede med at afnotere kinesiske aktier, og det gav lidt uro.«

»Omvendt fik vi nogle gode nøgletal for Kina i nat, som har skabt lidt håb igen. Så det er lidt en rutsjebane i markedet,« forklarer Christian Thatje, der er senioraktiehandler i Sydbank.

Vestas krydser grænse med ny ordre

Nyt er der mandag om vindmølleproducenten Vestas, som har annonceret en ordre i USA på 359 megawatt (MW). Vestas skal som led i aftalen også yde service og vedligeholdelse over en tiårig periode, oplyser selskabet.

Med ordren runder Vestas en ordreindgang i 2019 på 10 gigawatt (GW) - eller helt præcist 10.097 MW.

Vestas-aktien falder 1,1 pct. til 539 kr.

I den anden ende af indekset holder Tryg sig til i toppen, efter at finanshuset ABG Sundal Collier har løftet anbefalingen af aktien i forsikringsselskabet til »køb« fra »hold«. Kursmålet er uændret på 230 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Tryg-aktien stiger 0,8 pct. til 199,90 kr.

Også Topdanmark har fået hævet anbefalingen af ABG Sundal Collier til »hold« fra tidligere »sælg«.

Forsikringsanalytiker Mads Thinggaard hos ABG sætter endvidere et nyt kursmål på 350 kr. for aktien, hvilket er 50 kr. mere end det tidligere kursmål. Topdanmark-aktien stiger 0,4 pct. til 330,80 kr.

Analytikernyt er der også for enzymselskabet Novozymes. JPMorgan ser nu mere negativt på aktien og har sænket sin anbefaling af den til »undervægt« fra »neutral«, ligesom at kursmålet er blevet skåret til 270 kr. fra 275 kr.

Det tynger aktien, som i middagshandlen falder 1,2 pct. til 538,40 kr.

Første handelsdag for Carlsberg-rival

Også Demant er at finde klædt i rødt i middagshandlen på ugens første handelsdag, hvor aktien taber 0,7 pct. til 176,75 kr.

Selskabet leverede en af sidste uges store aktiehistorier, efter at det torsdag nedjusterede forventningerne til hele 2019 i kølvandet på det hackerangreb, der ramte Demant i starten af september.

Uden for C25-indekset tiltrækker Nordea sig opmærksomhed, efter at finske OP Corporate Bank har sænket anbefalingen af aktien til »neutral« fra tidligere »akkumuler«.

Kursmålet er cirka 50 kr. i dansk regning, fremgår det af data fra Bloomberg News. Bank-aktien stiger 1 pct. til 48,40 kr.

Mandag er første handelsdag for Anheuser-Busch Inbevs asiatiske bryggerivirksomhed, Budweiser Brewing Company APAC, på børsen i Honkong. Handelsdebuten har budt på pæn købsinteresse, rapporterer Bloomberg News.

Carlsberg-aktien går mandag tilbage med 0,7 pct. til 1009,50 kr., mens Unibrew vinder 0,9 pct. til 559,60 kr.

/ritzau/FINANS