Middagsaktier: Novo får rygstød af norsk børshus

Arkivfoto: Novo Nordisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Bunkevis af analytikeranbefalinger flytter lidt rundt på kurserne onsdag middag, hvor blandt andet Novo Nordisk er klædt i grønt efter positiv omtale vedrørende sidste uges godkendelse fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

Novo medvirker samtidig til et lille plus til C25-indesket, der stiger yderligere 0,2 pct. til 1286,98 og har kurs mod endnu en lukkerekord. Selv stiger Novo 0,7 pct. til 416,30 kr.

Pareto Securities har løftet anbefalingen af medicinalaktien til »køb« fra »hold«, mens kursmålet er løftet til 445 kr. fra 385 kr.

Analyseændringen kommer, efter at Novo Nordisk torsdag aften dansk tid fik de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse til at udvide indlægssedlen for GLP-1-midlet Ozempic, således at det fremgår, at diabetesmidlet også har en positiv effekt over for type 2-diabetikeres hjerte-kar-sygdomme.

Den udvidede indlægsseddel er ifølge Pareto vigtig, idet den understøtter markedsadgangen, og den berettiger til mindre prispres forude.

Novo Nordisks Rybelsus fik ikke udvidet sin indlægsseddel, men det er ifølge Pareto mindre dramatisk, idet det er en unik ny oral GLP 1-behandling.

Bunker af justeringer

Blandt formiddagens succesaktier er også FLSmidth, der ligger til en gevinst på 1,9 pct. til 256,90 kr. Det sker tilsyneladende uden bagvedliggende nyt, vurderer aktierådgiver i Jyske Bank, Martin Munk.

Han peger på, at markedet i det hele taget er relativt stille, da det amerikanske marked holder lukket mandag for at fejre Martin Luther King.

- Amerikanerne er ude, så der er ikke rigtigt volumen i markedet, og så er det også relativt nyhedsfattigt. Men vi står jo på randen af regnskabssæsonen, der skal give os nye impulser, siger Martin Munk.

Tryg kommer med regnskab onsdag, og Novozymes og Topdanmark gør status torsdag.

Fra børshusene er der en del justeringer at forholde sig til. Pandora stiger 0,1 pct. til 364,80 kr., efter at Morgan Stanley har skruet op for sit kursmål for aktien til 340 kr. fra 300 kr., mens den neutrale anbefaling »ligevægt« er blevet gentaget.

Demant har fået løftet kursmålet af tyske Berenberg til 222 kr. fra 184 kr., der dog gentager den neutrale anbefaling »hold«. Aktien falder 1 pct. til 217,80 kr.

Også Sydbank og Netcompany er i fokus efter analyseændringer fra henholdsvis Nordea og Deutsche Bank.

Nordea har løftet anbefalingen af Sydbanks aktie til »køb« fra »hold« og sat et kursmål på 165 kr., og det sender aktien op med 4 pct. til 150,10 kr.

Netcompany stiger 1,4 pct. til 321,80 kr., efter at Deutsche Bank har løftet kursmålet for aktien til 340 kr. fra 260 kr. Anbefalingen er fortsat »hold«.

Carlsberg får løftet anbefalingen til »køb« fra »sælg« hos det norske finanshus DNB, der har sat et kursmål på 1200 kr. DNB har desuden indledt dækning af Royal Unibrew med anbefalingen »hold« og et kursmål på 685 kr.

Carlsberg stiger 0,4 pct. til 1053 kr., og Unibrew ligger uændret i 640 kr.

Handelsbanken har skåret 50 kr. af sit kursmål for Chr. Hansen-aktien, så det nu er på 500 kr. Aktien stiger dog ikke desto mindre med 0,9 pct. til 501,80 kr. efter et stort dyk på over 6 pct. i sidste uge i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Drilling forlænger norsk aftale

Blandt sidepapirerne ligger DFDS 0,1 pct. højere i 300,40 kr. Rederiet er kommet på analyselisten hos ABG Sundal Collier med anbefalingen »hold« og et kursmål på 335 kr.

Maersk Drilling-aktien stiger 0,1 pct. til 418,60 kr., efter at selskabet har præsenteret en forlængelse af en kontrakt med norske Aker BP til en værdi af 25,5 mio. dollar - svarende til 171,6 mio. kr. - på estimerede 93 dage.

Også Ringkjøbing Landbobank er i fokus mandag, efter at Nordea har løftet anbefaling af aktien til »hold« fra »sælg«. Aktien stiger 3 pct. til 516 kr.

/ritzau/FINANS