Middagsaktier: Lundbeck i top i rødt indeks efter kursskifte

Parken måtte tirsdag aften nedjustere sine forventninger, efter at selskabets fodboldhold, FC København, røg ud af Champions League efter et nederlag til serbiske Røde Stjerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

Aktierne i onsdagens to store regnskabsaktuelle selskaber, Lundbeck og Demant, ligger ved middagstid i toppen af C25-indekset, der samlet set taber 0,7 pct. til 1105,61.

For Lundbecks vedkommende er der tale om en ikke helt indlysende vending i kursudviklingen siden offentliggørelsen af regnskabet før markedsåbningen.

Samtidig er der uden for indekset voldsom nedtur for it-aktien NNIT som reaktion på selskabets regnskab, der blev offentliggjort tirsdag aften, og som indeholdte oplysninger om en tabte aftale med Novo.

Lundbeck ligger ved middagstid 3,3 pct. højere i 269,30 kr., efter at aktien indledte dagens handel med et fald på 2,7 pct.

Regnskabet viste et dårligere end ventet driftsresultat (EBIT) samt en dårligere end ventet bundlinje sammenlignet med analytikernes estimater. Til gengæld overrasker Lundbecks omsætning positivt.

»Når vi kikker på regnskabet, så er det svært at se, hvorfor den på den måde snurrer rundt. Men de leverer jo på toplinjen. Det overordnede salg for deres strategiske brands slår konsensus, og det er selvfølgeligt positivt,« siger ansvarlig for aktiehandel i ABG Sundal Collier Nikolai Holmsgaard som en delforklaring på kursskiftet.

Men han lægger større vægt på Lundbecks position som en defensiv aktie.

»Det er en aktie, som mange betragter som 'safe haven',« påpeger han.

Det er specielt salget af nøgleprodukterne, Abilify Maintena, Brintellix, Northera og Rexulti, der bidrager til en positiv opfattelse af regnskabet. Samlet solgte nøglemidlerne for 2310 mio. kr. mod ventet 2177 mio. kr. blandt analytikerne.

Plus til Demant trods nedjustering

Høreapparat-aktien Demant stiger næsten lige så kontra-intuitivt 0,8 pct. til 187,25 kr. trods en nedjustering i halvårsregnskabet.

Demant venter nu driftsresultat på 2,65-2,85 mia. kr. i 2019 mod en tidligere forventning om 2,65-2,95 mia. kr. Og selv om omsætning er større end ventet, så skuffer både driftsresultatet (EBIT) og nettooverskuddet.

»Det er måske udtryk for lettelse over, at det ikke var værre end som så. De nedjusterede. Men når det er sagt, så lå de tre måneder tilbage i 230 kr. Så op til det her regnskab er den også kommet pænt ned, og tirsdag faldt den 5 pct. på svage VA-tal. Så den ligger stadig ikke godt,« noterer Nikolai Holmsgaard

Demant tabte igen markedsandele hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner, i juli. Demant måtte se sin markedsandel skrumpe til 17,3 pct. fra 18,2 pct.

Brutal reaktion for NNIT

Tirsdag aften offentliggjorde NNIT sit regnskab for andet kvartal, der ellers først var planlagt til udgivelse onsdag.

Regnskabet viste tilbagegang på de største resultatposter, og forventningen til omsætningsvæksten i faste valutakurser i år er sænket til »et mindre encifret niveau« fra før 3-6 pct. Overskudsgraden ventes fortsat at lande på 8-9 pct.

Men værre endnu var det, at NNIT har udsigt til at miste en række vigtige aftaler med store kunder. En stor aftale om applikationsvedligeholdelse med det tidligere moderselskab, Novo Nordisk, vil ikke blive forlænget efter dens udløb ved udgangen af i år.

Yderligere regner NNIT ikke med, at den store driftsaftale, som Novo Nordisk har med koncernen, vil blive forlænget, når den udløber 31. december 2020. Og NNIT oplyser desuden, at it-aftalen med DSB, som vil udløbe til april 2021, heller ikke ventes forlænget.

Onsdag middag taber NNIT 17,6 pct. til 81,20 kr.

Endnu flere regnskaber

Senere onsdag kommer der regnskab for tredje kvartal fra medicoselskabet Coloplast, og nogle timer efter kommer der regnskab for andet kvartal fra biotekselskabet Genmab.

Coloplast-aktien ligger på forhånd 0,4 pct. lavere i 786 kr., mens Genmab-aktien falder 0,7 pct. til 1310 kr.

Onsdag har også Norden fremlagt tal, som rederiet selv betegner som utilfredsstillende. Akten falder 7,6 pct. til 86,50 kr. Omvendt var tonerne positive i regnskabet fra køkkenselskabet TCM, der stiger 5,4 pct. til 116,50 kr.

Lollands Bank, Kreditbanken og H+H er også aktuelle med deres respektive regnskaber onsdag.

Parken måtte tirsdag aften nedjustere sine forventninger, efter at selskabets fodboldhold, FC København, røg ud af Champions League efter et nederlag til serbiske Røde Stjerne.

Parken regner nu med et resultat før skat på 60-75 mio. kr. mod tidligere 85-100 mio. kr. Omsætningen ses samtidig 40 mio. kr. lavere i området 760-810 mio. kr. Parken-aktien falder 8,0 pct. til 110 kr.

/ritzau/FINANS