Middagsaktier: Let negativ dag med analytikernyt og B&O-regnskab

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er lidt luft til Bang & Olufsen tirsdag middag, efter at Struerkoncernen kom med regnskab forud for børsåbningen for andet kvartal. Det var uden de helt store overraskelser, og nu ser investorerne hen mod selskabets nye strategiplaner, der præsenteres til april.

»B&O fastholdt nedjusteringen fra december, og jeg tror heller ikke, at der var nogen, der havde regnet med andet. Nu bliver det så spændende at se, hvad de præsenterer på kapitalmarkedsdagen den 3. april, hvor de har lovet en ny treårig strategiplan,« siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

Overordnet set har en let negativ stemning bredt sig på tværs af det danske aktiemarked tirsdag.

Eliteindekset, C25, ligger og vipper omkring uændret ved middagstid i indeks 1259,3.

»Det var lidt overraskende, at dagens startede negativt ud - både herhjemme og i Europa, efter at de amerikanske aktiemarkeder lukkede pænt. Men stemningen er vendt, og det begynder at pege op,« siger Mads Zink.

Medvinden skyldes blandt andet handelsoptimisme, da delaftalen mellem Kina og USA ventes underskrevet onsdag i Washington.

Tilbage hos B&O stiger aktien 1,9 pct. til 35,64 kr. Regnskabstallene gemte umiddelbart ikke på de helt store nyheder, efter at selskabet i december offentliggjorde foreløbige regnskabstal for september, oktober og november, som andet kvartal dækker over.

B&O måtte samtidig nedjustere forventningerne til hele det skæve regnskabsår 2019/20, og det skyldtes blandt andet, at salget i november var væsentligt lavere end ventet.

Kursmål rykker aktierne

Tilbage i C25 glimter smykkeselskabet Pandora øverst i eliteindekset med et plus på 1,8 pct. på aktiekursen, der er på 347,20 kr. Selskabet har fået løftet kursmålet til 380 kr. fra 330 kr. hos finanshuset Kepler Chevreux, der fastholder en købsanbefaling.

Siden årets start har aktien taget et hop på næsten 20 pct.

Danske Bank ligger også pænt, efter at Handelsbanken har løftet anbefalingen til »hold« fra »sælg«, og kursmålet er samtidig hævet til 115 kr. fra 87 kr.

Tirsdag middag stiger aktien med 1,4 pct. til 108,85 kr. efter et fald på 1,6 pct. mandag, hvor det kom frem, at banken har tilbudt 2000 ansatte en frivillig fratrædelse.

»Samtidig er der generelt lidt fokus til bankerne, da der kommer regnskaber fra nogle større amerikanske banker i eftermiddag,« påpeger Mads Zink.

FLS i bund

Der er også analytikernyt til FLSmidth, der har fået sænket anbefalingen til »hold« fra »køb« af ABG Sundal Collier, der fastholder et kursmål på 275 kr.

Ingeniørkoncernens aktie får dermed ikke medvind af de mere positive import og eksport tal fra Kina, der blev offentliggjort natten til tirsdag.

FLSmidths aktie dykker 3,9 pct. til 255 kr. og lander dermed i bunden af C25-indekset.

Også Novozymes er gået til bunds tirsdag middag med et fald på 1,5 pct. til 315,10 kr., efter at selskabet har fået sænket sin anbefaling til »neutral« fra »outperform« af Exane BNP Paribas. Finanshuset giver kursmålet et lille løft til 355 kr. fra 350 kr.

Vindmølleproducenten Vestas har fået løftet kursmålet til 563 kr. fra 516 kr. af amerikanske Morgan Stanley. Anbefalingen »ligevægt« gentages.

Finanshuset Kepler har ligeledes set på Vestas og giver kursmålet et nøk op til 645 kr. fra før 615 kr., mens holdanbefalingen fastholdes.

Vestas-aktien ligger uændret tirsdag middag i 643,60 kr.

Novo Nordisks kursmål har ligeledes et nøk op til 440 kr. fra 416 kr. hos storbanken Nordea, der fastholder anbefalingen »køb«.

Aktien i Novo Nordisk falder 0,2 pct. til 396,25 kr.

Og så har Tryg og Topdanmark begge fået løftet deres kursmål af Exane BNP Paribas. Det fremgår af data fra Bloomberg

Trygs kursmål hæves til 180 kr. fra tidligere 163 kr., mens kursmålet for Topdanmark-aktien er hævet til 334 kr. fra 311 kr.

Anbefalingerne af de to aktier har det franske finanshus til gengæld ikke pillet ved. Anbefalingen er Tryg er fortsat »underperform«, mens anbefalingen af Topdanmark er »neutral«.

Både Tryg og Topdanmark stiger 0,6 pct. til henholdsvis 202,80 kr. og 332,60 kr. tirsdag middag.

Udbytte fragår hos Chemometec

Uden for C25-indekset kan aktien i Chemometec kommer under teknisk pres, da der tirsdag fragår et udbytte på 13 kr. per aktie.

Udlodningen blev godkendt på en ekstraordinær generalforsamling mandag, og det ekstraordinære udbytte stammer fra Chemometecs salg af egne aktier

Aktien i selskabet falder 3,6 pct. - eller 8 kr. - til 2145 kr. tirsdag.

/ritzau/FINANS