Middagsaktier: ISS får en ordentlig én på lampen i trist marked

Nedjusteringer er ikke investorernes kop te - og dagens to fra ISS og Netcompany er heller ingen undtagelse.

Værst går det for ISS, som onsdag middag holder fast i sin bundplacering i C25 med et fald på 17,5 pct. til 149,80 kr.

Servicekoncernen trækker godt ned i C25-indekset, som ligger i negativt terræn med et fald på 0,7 pct. til 1161,2.

ISS har ikke oplevet en så hurtig forbedring af driften i Frankrig som håbet, og blandt andet på den baggrund har ISS set sig nødsaget til at nedjustere forventningerne til overskudsgraden og de frie pengestrømme for hele året.

»ISS trækker de helt store overskrifter i dag, men en dramatisk nedjustering. En ting er, at der er problemer med nogle kontrakter i Danmark og Hongkong, og at Frankrig driller - men det er igen et tillidsbrud fra ledelsen, og det giver aktien et yderlig tryk,« siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Han henviser til regnskabet fra august, hvor ISS nedjusterede forventningerne til overskudsgraden.

I forbindelse med onsdagens regnskab sænkede ISS forventningerne til overskudsgraden, der nu ses ramme over 4,2 pct. mod tidligere ventet 5,0-5,1 pct.

Forventningerne til den organiske vækst er stadig 6,5-7,5 pct. for 2019. For næste år ventes en organisk vækst på over 4 pct. og en overskudsgrad på omkring 5 pct.

Kursfaldet i ISS svarer til et fald i selskabets markedsværdi på små 6 mia. kr.

Netcompany i fald

Blandt sidepapirerne har Netcompany nedjusteret forventningerne i regnskabet for tredje kvartal til en organisk omsætningsvækst i faste valutaer på 18,25 pct. i 2019, efter at selskabet i det foregående regnskab ventede 20-22 pct.

»Netcompany har finjusteret på tallene, og efter at aktien har præsteret godt op til regnskabet, får den en lidt hård medfart i dag,« siger Martin Munk.

Nedjusteringen sender Netcompanys aktie ned med 9,6 pct. til 264,80 kr. Trods dagens fald er aktien steget med over 20 pct. i år.

Modsat ISS og Netcompany fastholder rederiet Norden forventningerne i sit regnskab for tredje kvartal, som bød på et driftsresultat, EBIT, på 11,6 mio. dollar mod et negativt driftsresultat på 6,5 mio. dollar i samme periode sidste år.

Nordens aktie falder dog 1,5 pct. til 100,40 kr. onsdag middag.

Fin dag for FLSmidth

Ingeniørkoncernen FLSmidth, som onsdag holder kapitalmarkedsdag i København, ligger til et plus på 2,3 pct. til 262 kr. FLS har suppleret de langsigtede med nogle marginmål på mellemlang sigt.

Mens FLSmidths langsigtede mål for EBITA-marginen lyder på 10-13 pct., så er målet på mellemlang sigt en margin for gruppen på omkring 10 pct.

Samtidig har koncernen præsenteret Missionzero på kapitalmarkedsdagen, som er en plan om nul skadelig påvirkning af klima og miljø ved produktion af både cement og mineraler inden 2030.

Også banksektoren har en fin dag - og ligger som den mest stigende sektor i Europa onsdag middag. Jyske Bank stiger 2,5 pct. og koster 234,70 kr., mens Danske Bank er oppe med 0,2 pct. til 94,04 kr.

Pandora sparket til hjørne

Det er også dagen derpå for Pandora, efter at smykkeselskabet fik en hård medfart i forbindelse med regnskabet tirsdag, der var med til at give investorerne hovedpine.

Efter en nedjustering af både væksten i omsætningen en EBIT-margin før restruktureringsomkostninger blev aktien banket ned med 17,6 pct.

»Det var en voldsom reaktion - men problemet er, at ledelsen ikke er klar i spyttet om, hvordan den nye strategi virker. Det bliver ret så interessant at se tallene for fjerde kvartal,« siger Martin Munk.

Siden regnskabet har analytikerne stået i kø for at justere på anbefalinger og kursmål. Aktien falder 0,5 pct. onsdag middag til 278,60 kr.

/ritzau/FINANS