Middagsaktier: Genmab trækker ned i tynget C25-indeks

Genmab trækker opmærksomhed grundet en stor konference i USA, og selskabet præsenterer natten til tirsdag nyt fra sin forskning og udviklingsafdeling i den forbindelse. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Møller/PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske aktier er kommet skævt i gang med den nye uge, der rummer flere store makrobegivenheder og nyheder fra den politiske front - i form af både det britiske valg, handelskrigen og rentemøder i Federal Reserve og Den Europæiske Centralbank (ECB).

Blandt enkeltaktierne trækker særligt Genmab ned i C25-indekset, der ud på formiddagen falder med 0,4 pct. til 1234,82 efter fire dage på stribe med fremgang.

Fredag blev markedet trukket op af en overraskende stærk arbejdsmarkedsrapport fra USA for november, hvor jobskabelsen viste sig noget stærkere end ventet.

»Vi sluttede sidste uge rigtig stærkt på baggrund af jobrapporten fra USA. Så er der kommet svage eksporttal fra Kina fra morgenstunden, og der er ikke rigtigt så meget nyt brændstof til markedet lige nu,« siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

»Til gengæld ser vi frem mod en meget tung uge med rentemøde i både ECB og Federal Reserve og så det britiske valg. Og der kan også være muligt nyt på handelsfronten, fordi det er på søndag, der skal træde ny told fra USA i kraft. Markedet går og tumler med, at der godt kan komme en udmelding om det i løbet af ugen,« fortsætter han.

Genmab tager fokus grundet amerikansk messe

Genmab trækker opmærksomhed grundet en stor konference i USA, og selskabet præsenterer natten til tirsdag nyt fra sin forskning og udviklingsafdeling i den forbindelse.

Allerede fredag har Bristol-Myers Squibb og partneren Bluebird fremlagt positive resultater med et middel mod knoglemarvskræft, der potentielt kan blive en form for konkurrent til Genmabs Darzalex.

Genmab-aktien bakker med 2,3 pct. til 1578,50 kr.

I toppen af C25-indekset klarer både Jyske Bank og Danske Bank sig godt. Og det kan hænge sammen med de rentestigninger, som den amerikanske arbejdsmarkedsrapport fredag satte i gang.

Mandag bliver toppen igen taget af stigningerne i det mere negative marked, men Danske Bank stiger alligevel med 1,3 pct. til 95,60 kr., og Jyske Bank går 1,2 pct. frem til 227,50 kr.

SAS fortsat presset

Luftfartsselskabet SAS er igen større end Norwegian, viser de seneste trafiktal fra de to flyselskaber ifølge branchemediet Check In.

SAS var længe det ubestridt største selskab af de to, men i starten af 2017 overhalede Norwegian SAS efter flere års voldsom vækst drevet af massive investeringer i nye fly og ruter.

SAS-aktien har haft det hårdt, siden årsregnskabet for 2018/19 i sidste uge bragte varsel om en svær start på det nye regnskabsår.

Torsdag - på regnskabsdagen - faldt aktien med 15,3 pct., og fredag fortsatte nedturen med et dyk på 4,1 pct. Mandag falder SAS igen - med 2,9 pct. til 11,26 kr.

Ligeledes blandt sidepapirerne stiger Netcompany med 0,1 pct. til 309,80 kr., efter at SEB har løftet anbefalingen af den aktie til »køb« fra »hold«.

Kursmålet er samtidig løftet til 345 kr. fra 300 kr.

/ritzau/FINANS