Middagsaktier: DFDS synker til bunds efter nedjustering

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: HUSEYIN ALDEMIR

Den røde farve har overtaget på listen over C25-selskaber tirsdag formiddag, hvor eliteindekset alligevel samlet set holder sig tæt på udgangspunktet - understøttet af fremgang til Ørsted og Genmab, men også med hjælp fra blytunge Novo Nordisk.

C25 falder med knap 0,1 pct. til 1103,68.

Regnskabssæsonen for andet kvartal kommer i denne uge helt op i omdrejninger herhjemme, og allerede tirsdag har investorerne kunnet se de første af de større selskabers resultater tikke ind på skærmene.

Det giver kraftigst udslag hos rederiet DFDS, der synker til bunds efter en nedjustering af forventningerne oven på sit andet kvartal.

ALK stiger omvendt marginalt efter en opjustering af forventningerne mandag aften og et efterfølgende regnskab for andet kvartal tirsdag morgen.

Opjustering var ventet

Den kun beskedne fremgang hos ALK hænger ifølge Alm. Brand Markets sammen med, at markedet havde lugtet lunten og indregnet opjusteringen allerede.

»Markedet lå for det første allerede og ventede på opjusteringen, og det er ikke kvartalet, der trækker det. Her klarer ALK sig kun som forventet,« siger Michael Friis Jørgensen, der er analytiker hos Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans.

»Markedet regnede måske ikke med opjusteringen af forventningerne til driftsindtjeningen, men ALK er i færd med at investere i fremtiden, og når ikke hele den bedre bundlinje er drevet af toplinjen, er det måske ikke helt så imponerende,« fortsætter han.

ALK venter nu en omsætning på 3200-3300 mio. kr. i hele 2019 mod den tidligere prognose om at nå den øvre del af 3100-3300 mio. kr. Samtidig venter selskabet nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 150-250 mio. kr. mod tidligere ventet toppen af intervallet 100-200 mio. kr.

I andet kvartal isoleret set omsatte ALK for 785 mio. kr. - stort set som ventet blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

EBITDA ramte samtidig 24 mio. kr., mens analytikerne her havde ventet 32 mio. kr.

ALK-aktien stiger med 0,4 pct. til 1444 kr.

Værre går det for DFDS, der bakker med hele 8 pct. til 220 kr.

Det kommer, efter at rederiet i sit regnskab for andet kvartal tirsdag morgen sænkede prognosen for sin omsætningsvækst ganske markant til 6-8 pct. fra tidligere ventet 10-12 pct.

Driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster ventes nu at blive 3500-3800 mio. kr. i hele 2019 mod tidligere ventet 3800-4000 mio. kr.

Ørsted løftet af analytikerros

Energiselskabet Ørsted stiger med 1,8 pct. til 659,20 kr. og er dermed helt i front for C25-indekset.

Det sker, efter at endnu et børshus har løftet sit potentiale for aktien. Det er australske Macquarie, som har skruet sit kursmål for Ørsted op til 705 kr. fra 572,42 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Det australske finanshus har fortsat den positive anbefaling »outperform«.

Også Genmab er i fin form inden sit regnskab for andet kvartal onsdag eftermiddag - men uden yderligere selskabsspecifikke nyheder som forklaring.

Investorerne sender inden regnskabet aktien op med 1,8 pct. til 1298,50 kr. tirsdag formiddag.

Medicinalkæmpen Novo Nordisk fortsætter desuden sine fine takter efter et pænt regnskab for andet kvartal fredag i sidste uge.

Efter en stærk start på fredagens handel endte aktien på sidste uges sidste dag med et mindre fald, men siden løftede en stribe analytikere deres kursmål for Novo-aktien, som mandag steg 0,7 pct.

Tirsdag fortsætter fremgangen med et kursplus på 0,5 pct. til 338,20 kr.

I bunden af C25 bakker Danske Bank med 2,9 pct. til 90,62 kr. uden større bagvedliggende nyheder som forklaring.

Statsrenterne fortsætter dog tirsdag sin nedtur og falder endnu dybere ned i negativt terræn. Lave renter er skidt for bankerne, der har sine vigtigste indtægter fra netop renter.

Også Jyske Bank falder tirsdag formiddag - med 1,6 pct. til 193,45 kr.

DSV og Demant i analysefokus

For Demant byder tirsdagen på en stigning på 0,6 pct. til 196,05 kr., selv om Handelsbanken har sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" inden onsdagens regnskab for første halvår. Kursmålet er samtidig sænket til 210 kr. fra 250 kr.

DSV har omvendt fået løftet sit kursmål betragteligt hos ABG Sundal Collier, der har skruet op til 850 kr. fra 675 kr. og gentaget den positive anbefaling »køb«.

Den aktie stiger med 1,5 pct. til 625,40 kr.

/ritzau/FINANS