Middagsaktier: Ambu banket til bunds i generelt surt marked

Ambu bliver sendt til bunds på det danske aktiemarked tirsdag formiddag, hvor det generelt også er den røde farve, der har det klare overtag.

Ambu er blandt andet presset af en negativ anbefaling fra ABG Sundal Collier, og generelt er de europæiske aktiemarkeder holdt tilbage af, at investorerne hiver nogle af de gevinster hjem, som de har fået i den seneste periode.

Frem mod tirsdag var C25-indekset således steget seks handelsdage på stribe. Tirsdag falder indekset med 1,2 pct. til 1144,72.

»Der er lidt sur stemning. Der er lidt gevinsthjemtagning i markedet, mens vi venter på flere store begivenheder i denne uge. Det gælder blandt andet FOMC-mødet onsdag, og så er der fortsat en del regnskaber, der tikker ind, som godt kan bevæge markedet. Der er flere, der trækker sig lidt ud på sidelinjen inden da,« siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank, til Ritzau Finans.

FLSmidth skuffer på toppen - indtjeningen stærk

Blandt enkeltaktierne er der - ud over Ambu - også opmærksomhed til ingeniørkoncernen FLSmidth, der har afleveret regnskab for tredje kvartal.

Det viste svagere end ventede takter på toplinjen og i ordreindgangen, mens indtjeningen til gengæld var noget bedre end ventet.

FLSmidth omsatte for 4736 mio. kr. i tredje kvartal, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde sigtet efter et salg på 4831 mio. kr.

Ordreindgangen i juli, august og september blev opgjort til 4571 mio. kr. mod ventet 4850 mio. kr. blandt analytikerne.

Til gengæld var FLSmidth noget bedre end ventet til at hive indtjening ud af omsætningskronerne, og driftsresultatet (EBITA) steg derfor til 377 mio. kr. mod en ventet fremgang til 367 mio. kr. blandt analytikerne. I tredje kvartal sidste år var resultatet 350 mio. kr.

Det svarer til en EBITA-margin på 8,0 pct. mod ventet 7,5 pct. blandt analytikerne.

For hele 2019 fastholder FLSmidth i øvrigt de nyligt justerede forventninger, så der fortsat ventes en omsætning på 20-21 mia. kr. og et driftsmargin (EBITA) på cirka 8 pct.

FLSmidths topchef, Thomas Schulz, siger efter regnskabet til Ritzau Finans, at de store mineselskaber fortsat holder noget igen med de store investeringsbeslutninger, men at det danske selskab er klar til at absorbere ordrerne, når de kommer.

Aktien falder tirsdag formiddag med 1,6 pct. til 245,70 kr. og klarer sig dermed en spids dårligere end det generelle marked.

Ambu sablet ned af sænket anbefaling

Ambu-aktien er tirsdagens absolutte bundskraber i C25-indekset med et fald på 8,6 pct. til 97,64 kr.

Det sker, efter at norske ABG Sundal Collier har sænket sin anbefaling af aktien til »sælg« fra »hold«, og kursmålet er samtidig sænket til 89 kr. fra 99 kr.

Mere positiv er det norske finanshus over for GN. Her er anbefalingen blevet løftet til »køb« fra »hold«, mens kursmålet er sænket med en femmer til 320 kr.

GN-aktien falder dog alligevel med 2 pct. til 269,60 kr. i tirsdagens generelt negative marked.

På analysesiden er der også nyt fremme om forsikringsselskabet Topdanmark og om Nordea. Førstnævnte har fået løftet sin anbefaling hos Morgan Stanley til »ligevægt« fra »undervægt«, og Nordea har fået sænket sin anbefaling til »underperform« fra »sector perform« hos RBC.

Topdanmark falder med 0,4 pct. til 300,80 kr., og Nordea bakker 2,8 pct. til 48,76 kr.

Blandt de mindre aktier har også Banknordik tirsdag afleveret regnskab for tredje kvartal. Det sker, efter at banken for nylig opjusterede forventningerne til hele regnskabsåret.

Og regnskabet for tredje kvartal bekræftede blot, at banken er godt på vej mod et nettoresultat for hele året på 170-210 mio. kr., som det nye forventningsspænd lyder på.

Efter ni måneder har Banknordik hentet et nettooverskud på samlet 158,2 mio. kr.

Aktien er endnu ikke handlet tirsdag.

Tilbage i C25-regi er det mest positive indslag medicinalselskabet Lundbeck, der stiger med 1,9 pct. til 231,60 kr. Det sker, efter at norske DNB har løftet anbefalingen af aktien til »køb« fra »hold«.

/ritzau/FINANS