Middags aktier: Pip fra handelskrigen viser vejen - børsdebutant i fald

En grøn bølge fejer ind over det danske og de europæiske aktiemarkeder onsdag middag efter en negativ start på dagen.

Investorerne vejer hvert eneste signal op til forhandlingerne mellem Kina og USA i denne uge, og det giver udslag på aktiemarkederne onsdag.

Samtidig tegner det til en hård start for børsdebutanten Nordic Transport Group (NTG), der har første handelsdag.

Tilbage i eliteindekset, der stiger med 0,7 pct. til 1119,9, er der ikke de store banebrydende nyheder fremme onsdag, så der er masser af plads til handelsforhandlingerne i stedet.

»Der er en øjeblikkelig reaktion på markederne, når der kommer nyt frem op til handelsforhandlingerne mellem Kina og USA,« siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel i ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

»Det ser vi også i dag, hvor man direkte kan aflæse en reaktion på nyheden om, at Kina er stadig åben for at indgå en delvis handelsaftale med USA. Da den kom ud, reagerede markederne med det samme med en stigning,« siger han.

Onsdag aften dansk tid kommer der desuden referat fra det seneste rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

»Og det er også noget, som investorerne venter på,« siger Nikolaj Holmsgaard.

NTG debuterer på Børsen

NTG er gået på børsen via den tomme børsskal efter Neurosearch, der tirsdag lukkede 8,7 pct. højere i 100 kr. Onsdag falder aktien så 11 pct. til 89 kr.

Børsdebuten kommer efter et lidt rodet forløb, hvor selskabet mandag besluttede at sløjfe et udbud af aktier i forbindelse med noteringen.

Udbuddet var godt nok fuldtegnet inden for udbudskursintervallet på 71-89 kr., men der har næppe været stor interesse for aktierne, mener Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

Han regner med, at efterspørgslen har ligget i den lave ende af udbudskursintervallet.

»Noget kunne tyde på, at børsentréen sker i første eller i det mindste et lavere gear, end selskabet, ledelsen og aktionærerne havde forestillet og ønsket sig,« skriver han i en kommentar.

GN i fald efter analysenyt

Zoomer man ind på selskaberne, er GN at finde blandt de selskaber, hvor kursen falder. Det er et sænket kursmål fra den schweiziske storbank Credit Suisse, der sender koncernen ned.

Credit Suisse har sat kursmålet ned med mere end 10 pct. og sigter nu efter 285 kr. mod tidligere 320 kr. Anbefalingen er stadig »underperform«. Aktien i GN falder 1,1 pct. til 271,60 kr.

Også konkurrenten Demant har fået skåret kursmålet med 30 kr. til 180 kr. af Credit Suisse, der holder fast i anbefalingen »neutral«. Demant går dog modsat og stiger med 0,6 pct. til 165,80 kr.

Onsdag er der i det hele taget kommet en strøm af justeringer fra analysehusene, der også har kigget nærmere på Vestas, Mærsk, Pandora, Genmab og Netcompany.

I Vestas' tilfælde har ABG Sundal Collier løftet kursmålet 10 kr. til 730 kr., mens det er løftet med 200 kr. til 8100 kr. for Mærsk-aktien.

ABG anbefaler fortsat »køb« af Vestas, der ligger øverst i C25 onsdag middag med en stigning på 1,7 pct. til 528 kr. Anbefalingen af Mærsk, hvor B-aktien stiger med 1,0 pct. til 7460 kr., er fortsat »hold«.

Mærsk er ligeledes et af de selskaber, der er påvirket af stemningen i forhandlingerne mellem USA og Kina.

Genmab har fået løftet kursmålet hos Deutsche Bank til 1540 kr. fra 1480 kr. Aktien stiger 1,3 pct. til 1354 kr.

Pandora har været en tur igennem DNB's analysemodel, og det har ført til et løftet kursmål på 270 kr. mod tidligere 250 kr. Anbefalingen er uændret »hold«.

Aktien i Pandora falder 0,5 pct. til 268,90 kr.

Blandt sidepapirerne har Netcompany været under ABG's lup, og det har ført til en sænket anbefaling af aktien til »hold« fra »køb«. Aktien falder 1,5 pct. til 281 kr.

/ritzau/FINANS