Middags aktier: Fedex leverer dårligt nyt til DSV i afventende marked

En pakke med en nedjustering fra amerikanske Fedex får investorerne til at sende den danske transportgigant DSV ned onsdag middag. Også A.P. Møller-Mærsk ligger en smule underdrejet som følge af de dårlige nyheder fra USA.

»Transportselskaberne ligger i rødt i dag, efter at Fedex kom med en nedjustering tirsdag aften. Det presser de selskaber på en dag, hvor markedet generelt venter på Federal Reserve i aften,« siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

»Det er ventet, at den amerikanske centralbank kommer med en rentesænkning i aften. Sker der ikke, kan vi forvente udsalg i morgen,« vurderer Ole Kjær Jensen.

Der er i markedet bred enighed om, at Federal Reserve i aften vil sænke sin ledende rente igen - med 25 basispoint til 1,75-2,0 pct., og usikkerheden retter sig primært mod, hvilke signaler banken vil sende i forhold til kommende rentenedsættelser.

Inden da falder DSV med 1,2 pct. til 648 kr. i middagshandlen, hvilket er nok til en bundplacering i det danske C25-indeks, der samlet stiger med 0,2 pct. til 1147,0.

Nedjusteringen fra Fedex skyldes blandt andet usikkerheden om, hvordan handelskrigen mellem USA og Kina bliver løst. Og Mærsk rives med ned, da selskabets B-aktie falder 0,6 pct. til 7916 kr.

Ballade i Sydbank

Sydbank kunne tirsdag aften fortælle, at hele fire bestyrelsesmedlemmer, herunder formanden og næstformanden, har trukket sig som følge af uenighed om strategien.

Ifølge en meddelelse fra banken har de fire bestyrelsesmedlemmer taget konsekvensen af uenighed om strategien og forladt bestyrelsen. Minimeringen skete efter »uenighed om governance og den fremtidige strategi«, oplyste banken. Og Sydbank vil »snarest muligt« indkalde bankens repræsentantskab med henblik på at vælge nye medlemmer til bestyrelsen.

Siden har Finanswatch dog erfaret, at det skyldtes uenighed om, hvorvidt Sydbank skulle være mere åben over for en fusion.

Aktien stiger 1,9 pct. til 103,90 kr. på den historie.

Spørgsmål om Lundbecks indtjening

Lundbeck ligger i bunden af eliteindekset med et fald på 0,9 pct. til 227,50 kr. Credit Suisse har skåret sit kursmål for aktien i medicinalselskabet til 235 kr. fra 280 kr., og anbefalingen er uændret »underperform«.

»Credit Suisse skriver lidt om, at der er risiko for at Lundbecks indtjening kan blive udvandet på den korte bane efter meldingen om opkøbet af Alder i starten af ugen,« påpeger Ole Kjær Jensen.

Det er amerikanske Alder Biopharmaceuticals, som Lundbeck vil købe for 13 mia. kr. Med købet følger et lægemiddel til forebyggelse af migræne, som nærmer sig en mulig markedsføringstilladelse i USA.

På analysefronten er der også nyt om Pandora, idet den amerikanske storbank Goldman Sachs har hævet sit kursmål for smykkeselskabets aktie med en tier til 310 kr. Anbefalingen er fortsat »neutral«, fremgår det af Bloomberg News.

Pandora falder 0,1 pct. til 301,10 kr.

Chr. Hansen kan komme i fokus i forbindelse med, at den amerikanske fødevareproducent General Mills offentliggør regnskab for første kvartal af sit forskudte regnskabsår 2019/20 først på eftermiddagen.

General Mills står blandt andet bag produktet Yoplait, der er et af de førende varemærker på det amerikanske yoghurtmarked.

Chr. Hansens aktie falder 0,6 pct. til 573 kr.

/ritzau/FINANS