Middagens aktier: Drilling i bund med Rockwool og FLS i top i rødt marked

Regnskabet fra Maersk Drilling blev taget relativt vel imod på aktiemarkedet, der dog sender aktien ned i bunden af C25. Drillings amerikanske kolleger Transocean og Noble faldt tirsdag 4 og 8 pct. Cykliske aktier som Rockwool og FLSmidth indtager de øverste pladser.

»Cykliske aktier har det godt onsdag, og det er det samme billede, vi ser ude i Europa, og da det danske marked er tungere vægtet med defensive aktier, giver sådan en bevægelse fald herhjemme trods stigninger i Europa,« forklarer senioraktiehandler Christian Thatje.

Han fremhæver også, at omsætningen er 30-40 pct. lavere end normalt, hvilket nok skyldes, at det torsdag er Thanksgiving i USA, hvilket holder markedet lukket, hvorefter der er bare en halv handelsdag fredag.

Det toneangivende aktieindeks, C25, ligger onsdag middag 0,2 pct. lavere i 1221,42. Markedsdeltagerne venter på mere nyt om handelskrigen.

Ifølge analytiker Vidar Lyngvær fra norske Sparebank 1 Markets er der flere positive elementer i regnskabet fra Drilling.

»De fastholder forventningerne om en EBITDA-indtjening på 400 mio. dollar, hvilket er positivt. Jeg lå en smule under det, og det tror jeg også, at konsensus gjorde,« siger han og hæfter sig tillige ved, at ordrebogen indeholder kontrakter med en samlet omsætning på 2,2 mia. dollar - en anelse højere end, han estimerede. Desuden annoncerer selskabet nye kontrakter til en værdi af 126 mio. dollar, og signalerer at mere kan være på vej.

Drilling blev børsnoteret i begyndelsen af april og debuterede med en pris på 572 kr. per aktie. Siden er aktien faldet til 410 kr. med et lavpunkt i begyndelsen af oktober på 350 kr. Onsdag placerer aktien sig i bunden af C25 med et fald på 1,6 pct. til 403,60 kr.

I bedømmelsen af Drillings fald skal man notere sig, at de amerikanske kolleger Transocean og Noble tirsdag faldt meget mere.

Spejder efter handelsnyt

USA's præsident, Donald Trump, ser optimistisk på muligheden for at lukke en aftale inden for kort tid, men samme Trump påpeger samtidig USA's støtte til demonstranterne i Hongkong, og det gavner ikke forhandlingsklimaet.

Fra kinesisk side henvises til forhandlingskontakter på højt plan omfattende den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, og den kinesiske vicepremierminister. Liu He.

I tirsdagens amerikanske aktiehandel og i Fjernøsten onsdag morgen har udtalelserne givet anledning til lidt større risikovillighed med friske indeksrekorder i New York og overvejende grønne indeks i Asien bortset fra de kinesiske. Det samme er tilfældet ude i Europa, hvor markederne stiger med op til 0,6 pct.

Cykliske aktier trækker op

Risikovilligheden har det fint efter handelsmeldingerne, som sender de cykliske aktier op. I toppen af C25 ligger Rockwool og FLSmidth. Rockwool stiger 2,1 pct. til 1519 kr., og FLSmidth stiger 1,5 pct.

Blandt C25-selskaberne løftes DSV Panalpina 0,3 pct. til 756,60 kr., og har dermed kurs mod rekord. DSV Panalpina har fået løftet kursmålet hos Berenberg til 830 kr. fra 700 kr. Anbefalingen er fortsat »køb« af aktien, som analysehuset ser et kurspotentiale for på omkring 10 pct.

Ambu klarer sig relativt godt trods en negativ vurdering fra Bank of America - Merrill Lynch. Amerikanerne har indledt dækning af aktien i Ambu med den negative anbefaling "underperform" og et kursmål på 92 kr.

»I lyset af det er det bemærkelsesværdigt at Ambu aktien kun falder 1,2 pct. til 116,55 kr.,« vurderer Christian Thatje.

Regnskab fra Nordic shipholding

Nordic Shipholding har før åbningen præsenteret sit regnskab for tredje kvartal, som resulterede i et driftsunderskud på EBITDA-niveau på 1,03 mio. dollar mod et underskud i samme periode sidste år på 1,2 mio. dollar. Underskuddet før skat blev 3,4 mio. dollar mod 9,0 mio. dollar i underskud i tredje kvartal sidste år. Selskabet indsnævrer forventningerne til hele årets underskud før skat til 3-5 mio. dollar fra 3-6 mio. dollar.

Aktien falder 2 pct. til 50 øre.

Regnskab fra NTG i vente

Der kommer regnskab fra transportselskabet NTG, der er blevet børsnoteret i Neurosearch's børskal. Selskabet venter for 2019 en omsætning i niveauet 5000-5500 mio. kr. samt et driftsresultat før særlige poster i niveauet 200-215 mio. kr.

Transportaktien ligger onsdag middag uændret i 88 kr. per aktie.

/ritzau/FINANS